Zingende Planten van Damanhur

Planten zijn zeer levendig. Ze houden niet alleen van menselijk kabaal, maar bezitten ook de capaciteiten om te leren en te communiceren. Misschien is het nog verbazingwekkender dat planten ook muziek kunnen maken.Heb je de ongelooflijke muziek van planten ooit gehoord? de Zingende Planten van Damanhur  kunnen werkelijk zingen en muziek componeren; ernaar luisteren is oprecht mooi en ontspannend!

Al sinds 1975 hebben onderzoekers uit Damanhur, in Noord-Italië, geëxperimenteerd met planten met doel meer te leren over hun unieke eigenschappen. Onderzoekers gebruiken apparaten waarmee ze de activiteit kunnen meten van de planten op hun omgeving. De apparaten  laten de capaciteiten van de planten zien om te leren en te communiceren. Gebruik makend van een eenvoudig grondbeginsel die een variatie is op het Wheatstone-bridge onderzoek – nl. een elektrisch circuit die de onbekende elektrische weerstand meet voor de balans tussen beide benen van een brug-schakeling – één been bevat de onbekende component.

singing plantsDe muziek van planten is prachtig en rustgevend!

Het apparaat heeft drie vaste en één variabele weerstand. Er zijn elektrische verschillen tussen de wortels en de bladeren van de plant gemeten. Deze verschillen kunnen worden vertaald in een verscheidenheid aan effecten, inclusief muziek, lichten die aan en uit gaan, bewegingen, etc.. Er is geen gevaar bij voor de planten en voor de onderzoekers omdat de onderzoekers een zeer lage intensiteit aan stroom gebruiken.Onderzoekers hebben vastgesteld dat elk levend wezen zowel dier als plant, een verscheidenheid aan elektrische mogelijkheden afgeeft, afhankelijk van de emoties die op dat moment worden ervaren.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Demuziek begint rond 2:11. Credit: www.damanhur.org

Het apparaat dat metingen verricht: damanhur noemt het U1.

De planten tonen de meest gevoelige variaties als ze een persoon signaleren die voor hen zorgt, hen water geeft en tegen ze praat en ook als er muziek gemaakt wordt. De sensaties die een plant voelt brengen een fysiologische reactie teweeg die zichzelf uitdrukt in elektrische, geleidende en weerstandsreacties. De variaties kunnen worden vertaald op verschillende manieren, inclusief de muzikale toonladders. Deze experimenten laten zien dat planten beslist lijken te genieten van het leren om de muzikale toonladders te gebruiken en om ook hun eigen muziek te maken, door hun reacties met behulp van een synthesizer te vertalen in muziek. Alhoewel er momenteel weinig wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan over dit onderwerp kan niet worden ontkend dat luisteren naar deze prachtige planten een vreugde is voor de ziel.

www.damanhur.org.

 

bron: MessageToEagle.com, Nederlandse vertaling  2016, nieuwetijdskind.com

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Planten schijnen zelfs te reageren als hun verzorger op grote afstand aan ze denkt (plant spirit shamanism- R. Heaven & H. G. Charing)