aarden - gronding

Het belang om te Gronden in jezelf

In elk mens, zit de hunkering naar thuis, naar de Liefde want dat is waar wij vandaan komen. Sommigen van ons hunkeren zo zeer naar dit gevoel, dat zij zich alleen maar met deze energie willen verbinden en dat gaat ten koste van hun gronding/aarding. Ze vluchten liever naar het licht dan op aarde te willen zijn en de uitdaging van het aardse leven aan te gaan.

Misschien herken je dit in jezelf? En ben je iemand die onbewust niet hier wil zijn omdat de pijn waarmee je geconfronteerd wordt door het aardse bestaan te veel voor je is. Dit gevoel van weerstand om op aarde te zijn is mij niet vreemd en het vluchten naar boven ook niet! Maar, ik heb geleerd dat juist mijn aardse ervaringen en het doorleven van alle emoties die  daarmee gepaard gaan, mij geholpen hebben om te gronden in mijzelf en mijn  vleugels uit te slaan. En, hebben zelfs de verbinding met boven versterkt.

In deze tijden van grote transformatie, is het juist zaak  om onze aarding te versterken, om te gronden in jezelf, om krachtiger ons licht  laten stralen. We worden gevraagd om de verbinding met de aarde en met boven ( de kosmos) even sterk te maken zodat de energie van het hart gedragen bewustzijn kan stromen en wij een kanaal van liefde worden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Maar wat houdt gronden in jezelf precies in en waarom is het zo van belang om gegrond  in de wereld te kunnen staan?

Betekenis van gronding

Voor mij houdt gronding in, gegrond  en verbonden zijn met jezelf, in jouw waarheid, in het Hier en Nu staan en verbonden te zijn met de aarde energie en met de  energie van de kosmos.

Als ik  mij heel gegrond voel, dan sta ik in mijn kracht  en sta ik  open voor de leiding van boven met beide benen op de grond . Het is namelijk zo dat zonder gronding,  je  als een vlinder in de wereld  dwarrelt zonder focus  en  het moeilijker  is dingen  de van de grond of in de vorm te krijgen. Zonder gronding ben je als het ware net als een huis zonder fundament en iedereen weet: een huis zonder fundament valt uit elkaar.

Voor ieder mens is de gronding anders. De ene is meer geaard dan de andere en de andere krijgt dingen eerder in de vorm dan de ander. Dit  heeft allemaal ermee te maken dat we allermaal verschillende levenslessen gekozen hebben en ook  pijn  uit vorige levens met ons meebrengen  die onze gronding beïnvloeden kunnen.

Wat ook belangrijk bij gronding is ,is dat je geen oordeel hebt. Sommige dagen lukt het beter om gegrond te zijn in jezelf dan anderen en dan is dat wat er is. Jezelf verwijten dat je “weer niet goed gegrond bent” werkt averechts en laat je alleen nog maar ongegrond voelen.

De invloed van oude pijn

Veel  Lichtwerkers inclusief ikzelf  hebben in vorige levens vaak meegemaakt dat zij niet gezien werden in hun kracht en afgewezen werden voor wie ze waren met als gevolg dat zij deze energie hebbe meegenomen naar dit leven Dit maakt dat zij met een angst of trauma  zitten om echt in hun kracht te staan en zichzelf te laten zien. Deze angsten zetten zich  ook vaak onbewust in onze onderste chakra’s van wortel,. navel en solair plexus   vast  Deze chakra’s zijn het fundament waarmee de bovenste chakra’s hart, keel en derde oog  kunnen stromen.  Als je onderste chakra’s uit balans zijn in verband met oude pijn van deze of vorige levens, kan de levensenergie niet goed doorstromen en je cellen met liefde vullende Angsten blokkeren de  stroom van de liefde.

Het  wortel  chakra staat voor onze basis en hier zijn oude ervaringen en overtuigingen m.b.t.  onze basis behoeftes zoals geld, werk, veiligheid opgeslagen. Door aandacht aan dit chakra te geven en te voelen welke angsten daarin opgeslagen liggen, kan dit chakra beter stromen en het fundament in jezelf verstevigen.

Angsten van vorige levens kunnen ook  je verbinding met je  intuitie en je kruin chakra blokkeren. Daar waar jij altijd dingen gezien hebt of geweten hebt gebruik makende van je derde oog of je kruin chakra, heb je misschien dit dichtgemaakt met de overtuiging dat het te gevaarlijk is om te zien en te vertellen wat je ziet.  Als jj je kruin en of je derde oog  chakra afgesloten hebt, dan heb je een deel van jezelf afgesloten en leef je afgesneden van de bron,Dan kan zomaar zijn dat je  intuitie ontkend. 

Ik Ben Kracht als Innerlijk anker

Ik weet niet hoe het met jouw gronding zit maar die van mij is enorm aan her veranderen door mijn spirituele groei. Waar ik voorheen alleen maar aan het rondfladderen was en op alles ja en amen zei, ben ik nu veel meer verbonden met mijzelf, kan grenzen veel beter aangeven en dat geeft kracht.  Doordat ik  meer ben gaan voelen ben ik meer en meer n mijn Ik Ben kracht gekomen. Dat is de kracht die verbonden is met de kracht van je Ziel en die je krachtig op de aarde  laat staan. Met de Ik Ben Kracht  zeg je “Ik mag er Zijn” en “ik ben goed zoals ik Ben.” Het gaat hier om volledige acceptatie van wie je bent inclusief je schaduwkanten. Om hier te komen, mag je eerst alles opruimen wat in de weg van de Ik Ben kracht staat . Eem proces dat best heel pittig kan zijn  en waar velen van jullie nu in zitten.

Het is wel een een essentiel proces want zo wordt het hart gedragen bewustzijn in elk van ons geboren en kunnen wij als krachtige strijders van het licht onze stem vanuit authenticiteit laten klinken en ons licht vanuitonze waarheid laten schijnen.

Chaos als leer school

De  momentele chaos in de wereld is een mooie leerschool om bij onszelf te blijven en niet meegesleurd te worden in de collectieve energie van angst. De collectieve energie van angst is aan het toenemen omdat het oude paradigma waarin het Ego centraal staat nu ruimte aan maken is voor de geboorte van een nieuw Hart gedragen paradigma en deze grootschalige verandering gaat gepaard met veel onzekerheid. Alles wat niet bij de trilling van liefde past komt aan het licht en wordt losgetrild.  We worden gevraagd om steeds meer onze keuzes op ons hoofd En Hart af te stemmen en de stroom van onze Ziel te volgen. We worden ook gevraagd om te luisteren naar de wisjheid van ons hart, zodat wij onze eigen autoriteit worden en niet meer afhankelijk zijn van de buitenwereld. Hierdoor komen wij in onze kracht.

Op het moment dat je niet gegrond staat in jouw waarheid, en voldoende met jezelf verbonden bent, ben je vatbaar voor de heersende collectieve energie van angst en ben je geneigd ook die gedachten en emoties  over te nemen als een deel van jouw waarheid.  Hierdoor wordt de stem van je Ego leidend en dooft de stem van je hart uit. Het Ego laat je eerder klein, nietig en angstig voelen en ontkracht hiermee jouw eigen kracht.

Hoe gegrond ben jij ?

Hoe is het eigenlijk  met jouw gronding, kun je bij jezelf blijven en niet meegesleurd worden in de angst energie?  Hoe stevig sta jij in de wereld? En als je niet zo stevig voelt, vraag dan aan je hart hoe  je dit kunt veranderen. Dit is een gebaar van Zelf-liefde omdat je bedoeld bent om krachtig in het leven te staan en te verbonden zijn met de Bron omdat jij er helemaal mag zijn. Hieronder volgen wat tips  die mij geholpen hebben om meer te kunnen gronden in mijzelf.

Handvatten om meer te gronden in jezelf

  1. Opruimen van oude angsten en toelaten van emoties om meer te kunnen voelen     ( zie Liefdesschrik en Kelder van je Ziel)
  2. Detox houden van je leven: alles wat je ontkracht,  wat negatief is en energie wegneemt in plaats van energie geeft vervangen met mensen, situaties die wel energie geven.
  3. De Natuur in gaan en je laten voeden door de energie van de natuur. De energie van de natuur is helend en schoont je systeem. En sowieso hebben we allemaal zuurstof nodig!
  4. Beweging waar je bewust contact met de aarde maakt: dansen en hardlopen
  5. Acceptatie van je leven op aarde- Kan heel moelijk zijn en vraag veel geduld en liefde
  6. Aardingsoefeningen doen
  7. Open staan voor leiding van boven
  8. Leestip : Gronding, met deze 16 tips kun je goed aarden.

Hoe meer je opruimt hoe meer je de  stem van je hart kunt horen en de de signalen van je lichaam kunt voelen. Je hart en je lichaam zullen dan geleidelijk de leidraad worden in jouw leven en laten jouw een leven leiden vanuit kracht en liefde in plaats vanuit angst en pijn.

Lief Mens, Deze tijd vraagt erom dat de mensen in hun ik ben kracht komen te staan. Vergeet niet, dat jij doormiddel van in je kracht te staan, bijdraagt aan het hart gedragen bewustzijn en een voorbeeld wordt voor anderen om hetzelfde te doen.

Op deze manier schudden wij de wereld liefdevol wakker, hart voor hart en verankeren de liefde op de aarde.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in