Zo aard je beter met behulp van edelstenen

Aarden, jezelf verbinden met de aarde. Voor de meeste sensitieve mensen is gronding een must.
Wanneer je goed gegrond bent bent, geeft dit namelijk rust.

Onze aarding of gronding is niet altijd even sterk. Dat kan ermee te maken hebben dat we ons nog niet thuis voelen hier op aarde of doordat we ons eigen plekje hier nog niet gevonden hebben.
Het kan ook zijn dat je je hier niet goed voelt, door alle nare dingen die in de wereld gebeuren of omdat je naar je plek in het universum verlangt.
In zulke situaties word je aarding automatisch minder.

Dit is jammer, want het heeft zoveel voordelen om goed geaardte zijn.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wanneer je goed geaard bent

Een goede aarding heeft voor ons belangrijke voordelen:

  • Je kunt de energie die je van anderen overneemt, overdragen aan de aarde, zodat je er zelf niet mee rond hoeft te lopen.
  • Je kunt energie opnemen uit de aarde, waardoor je minder moe bent en je krachtiger voelt.
  • Je voelt je meer ‘thuis’ en op je plek waar je bent. Je hoort namelijk bij de grond waar je op loopt.
  • Je voelt je zelfverzekerder, want je beseft dat je gesteund en ‘gedragen’ wordt. Je bent welkom en verbonden.

Dit zijn dingen die je allemaal sterker maken en je een stabiel en veilig gevoel geven. Eigenlijk is het dus heel belangrijk om je te aarden, maar hoe doe je dat?

Hoe kun je gronden/aarden?

Visualisaties om te aarden zijn het meest bekend.
Zo kun je je voorstellen dat er wortels uit je voeten de grond in gaan. Stel je maar voor dat deze mooie groene wortels tot de kern van de aarde groeien tot ze bij die grote energiebron daar aankomen. Laat ze zich daarmee verbinden en breng de energiestroom tussen jou en die kern opgang. Laat de energie uit die kern je maar opladen en geef je eigen spanning er maar aan af.

Je kunt je voorstellen dat er magneten aan de onderkant van je voeten zitten die je aan de aarde vastmaken.
Hele grote magneten die de onderkant je voeten bedekken. Het is net alsof ze een onderdeel zijn van je huid.
De aarde is een hele grote magneet op zichzelf. Deze grote magneet trekt jouw magneten aan. Ze laat je niet meer los en houdt jou liefdevol bij zich. Je hoort erbij.

Het is net welke visualisatie jou het meeste aanspreekt en goed voelt. Die zal namelijk ook het beste werken.

Daarnaast vind ik het heel fijn om het lichaam te gebruiken om jezelf te gronden.
Bewust lopen, springen, stampen, dansen en voelen werken voor mij heel erg goed. Ik ga dan even helemaal los. Ik voel dan mijn lichaam en de aarde: twee vliegen in een klap.

4 Edelstenen die je helpen aarden

Het toffe is dat er ook edelstenen zijn die je kunnen helpen bij je aarding. De energie van deze stenen zorgt ervoor dat je verbinding met de aarde versterkt wordt en dat de energie tussen jou en de aarde gaat stromen.

Hematiet

Dit is een van mijn favoriete stenen om te aarden. Hematiet is namelijk van zichzelf al een zware steen en dat alleen al voelt fijn aan.

Hematiet is een ijzerkleurige glimmende steen met een sterke grondende werking. De werking ervan lijkt heel erg op de magneetvisualisatie hierboven. Hij maakt je benen zwaar en zet ze op de grond.

Daarnaast helpt hij je concentreren. Je gedachtes en zorgen worden meegeven aan de aarde, waardoor er rust en helderheid in je hoofd ontstaat.

Daarnaast vergroot hematiet je kracht en zelfvertrouwen. Dit gebeurt doordat je steviger staat. Je voelt je stabieler en sterker. Alsof je hiervoor altijd op een been hebt staan wankelen en nu ineens op twee benen staat. Je kunt veel meer aan.

Vuursteen

Vuursteen is een steen waar we in de steentijd al mee werkten, maar dan om er bijvoorbeeld pijlpunten van te maken.

Vuursteen zorgt er op het gebied van aarding voor dat we alle ‘overtollige’ energie afgeven aan de aarde. Onze stress, onze spanning, onze onrust en alle dingen die we van anderen overgenomen hebben. We geven alles terug aan de aarde.

Daarnaast verbindt vuursteen je ook met het universum, zodat je daar positieve energie uit op kunt nemen. Je kunt jezelf lekker opladen aan die heerlijke liefdevolle en lichte energie, zonder te gaan zweven.
Dit maakt deze steen zo fijn voor hooggevoelige mensen die niet goed tegen een goede aarding kunnen.

Vuursteen is dus een steen die je zowel met de aarde als met het universum verbindt. Het zorgt voor een volledige energiedoorstroming.

Versteend hout

Versteend hout is een steen die zachter is in zijn werking. Hij zorgt meer voor je ‘thuisgevoel’ hier op aarde. Hij helpt je te beseffen dat je hier hoort en hier mag zijn.
Je zou het kunnen vergelijken met het lopen op zacht mos dat door de zon is opgewarmd.
Wanneer je moeite hebt met hier zijn en je nog niet thuis voelt hier op aarde, dan helpt deze steen je dus heel liefdevol.
Je wordt niet verplicht om gelijk stevig hier te staan. Je mag rustig naar beneden afdalen als een veertje.

Daarnaast verbindt deze steen je met de zachte aarde-energie die voedt en steun. De onderliggende boodschap: je mag hier zijn, omarm alle schoonheid van de wereld.

Boomagaat

Dit is een steen voor de mensen die vooruit willen, maar zichzelf niet voorbij willen rennen. Hij aardt je en geeft je energie. Hij motiveert je om ervoor te gaan en door te pakken. Denk maar niet aan opgeven, want je passie is te sterk.

Hij helpt je te focussen en helder te denken. Je wordt minder snel afgeleid door de blokkades die je tegenkomt. Je ziet niet alleen maar die obstakels, maar vooral de mogelijkheden om ze te overwinnen.
Ook de meningen van anderen maken minder indruk. Je voelt en weet dat deze meningen losstaan van jou en jouw doel.

Daarnaast geeft boomagaat geeft je daarnaast ook rust. Hij maakt je minder ongeduldig: zolang je groeit en vooruitgaat is het goed.

Niet iedere aardende steen is hetzelfde

Zo zie je dus ook dat niet iedere edelsteen met een grondende werking hetzelfde is. Ze kunnen allemaal net iets anders voor je doen, daarom is het zo belangrijk om goed te lezen en met name te voelen wat een steen doet.
Jij voelt en weet het allerbeste wat bij jou past en wat je nodig hebt. Kies op basis daarvan de edelstenen die jouw mogen helpen met je aarding of met iets anders.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in