Zo vind je jouw Zielsmissie als Lichtwerker

Veel Lichtwerkers voelen in deze tijd het verlangen om vanuit hun Zielsmissie te leven. We verlangen naar een Lichtere wereld. En weten intuïtief dat we daar nog meer aan kunnen bijdragen, als we onze spirituele taak kennen. Maar ondanks dit diepe weten valt het vaak nog niet mee om onze Zielsmissie echt vorm te geven. Je voelt aan alles dat je Ziel iets nieuws van je vraagt. En toch stroomt het maar niet.

Een diep verlangen naar Liefde en Licht

Mijn eigen zoektocht naar mijn Zielsmissie begon in eerste instantie omdat ik niet echt gelukkig was met het leven dat ik leefde. Alleen tijdens spirituele trainingen voelde ik iets van de Liefde en het Licht, waar mijn hart naar verlangde. Dan bloeide ik op, alsof mijn Ziel spontaan ‘aan’ ging.

Tijdens één van de trainingen die ik deed, ging het over Lichtwerkers; gevoelige oude Zielen met een spirituele taak om Licht naar de aarde te brengen. Het resoneerde enorm. Voor het eerst in mijn leven begreep ik, waarom ik me vaak zo anders had gevoeld. En voor het eerst in mijn leven kon ik een klein beetje aanvaarden dat er niets mis is met mijn anders-zijn. Maar dat het gewoon betekent dat ik een prachtige spirituele taak heb. De taak om in een niet zo lichte wereld Licht te zijn.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Een Lichtwerker

Eerlijk gezegd verwachtte ik dat daarna alles ineens helder zou zijn. Want ik voelde dat Licht, onstuitbaar, in me. En ik dacht dat ik dat eenvoudigweg kon laten stromen, in alles wat ik deed. Toch veranderde er eerst weinig in mijn leven.

Nog steeds liep ik tegen allerlei dingen aan. Bijvoorbeeld het werk dat ik deed. Het paste eigenlijk niet bij me. Brandde me op en putte me uit. Maar het werken als Lichtwerker binnen een eigen bedrijf was toen ook geen succes. Iets in mij bleef zich verstoppen. Ik had er simpelweg moeite mee om zichtbaar Licht te zijn.

De twijfel en angst was onbewust

Die angst om zichtbaar Licht te zijn, die was er natuurlijk niet bewust. Want als ik eerlijk voelde, was ik ook toen al superblij met mijn Licht. Het gevoel dat het me geeft, niets is er beter dan dat. En toch… zodra dat Licht uit mijn poriën stroomde, sloeg er iets in mij op slot. Het holde het liefste zo ver mogelijk weg. Terug naar het donker. Dat afschuwelijke – en o zo vertrouwde – donker.

Misschien herken je het. Er is niets liever wat je wilt dan Licht of Liefde op aarde brengen. En je hebt ook het gevoel dat je er goed in zou zijn. Als je andere mensen prachtige spirituele dingen ziet doen, weet je: dat kan ik ook! Ook ik heb iets in me, wat mooie dingen kan doen. Een eigen-Wijsheid, prachtige, krachtige, spirituele Talenten. Dat kan ik ook!

Je kunt het – en toch lukt het niet

Het is om gek van te worden. Toch? Je weet dat je het kunt. En toch gebeurt het niet. Doe je iets verkeerd? Of is jouw Licht toch niet zo belangrijk als je had gedacht? Hebben mensen en de aarde jouw Licht eigenlijk niet nodig? Is er al genoeg Licht, als andere Lichtwerkers hun spirituele werk doen?

Grote vragen. Pijnlijke vragen ook, omdat de kans groot is dat iets in jou vreest dat jouw Licht een soort van ‘over’ is. Overtollig Licht. Niet echt nodig, voor de evolutie van de Mensheid. En AUW, dat doet pijn. Want het zal toch niet zo zijn, dat jij tevergeefs helemaal naar deze aarde gekomen bent? Dus zodra die vragen opkomen, stop je ze snel weer weg.

Het antwoord is Prachtig

Maar wacht even. En luister met me mee. Want jouw Ziel, ze wil graag een antwoord geven op die hartverscheurend pijnlijke vragen die er heel diep in je leven. Jouw Ziel, die ziet je pijn. En – gelukkig! – tegelijkertijd de verlossing. Dat Licht in jou? Ze kent je door en door. Ze kent je hoop en je verlangens. En ook je diepste, diepste vrees.

Jouw Ziel is ook het Licht in jou, dat je Zielsmissie als het ware gemaakt heeft. Omdat jouw Ziel je Goddelijke, spirituele bedoeling kent. De spirituele bedoeling waarmee jij ooit gecreëerd bent.

Zo vind je jouw Zielsmissie als Lichtwerker

Jouw Ziel kent de bedoeling van jouw Licht

Oh, het is eigenlijk zo logisch. En toch duurde het bij mij een tijdje voor ik het zag. Om je bewust te kunnen worden van je Zielsmissie, is het eerst belangrijk om je als mens meer bewust te worden van je Ziel. Want wie kent jouw Ziel’s missie beter dan je Ziel?

Het klinkt heel vanzelfsprekend als ik het zo zeg. Maar juist omdat het zo voor de hand ligt, vergeten we dit gemakkelijk. Niet alleen jij en ik, maar massaal. En als je deze essentiële stap vergeet, dan zoek je op de verkeerde plek. Bijvoorbeeld door in de wereld op zoek te gaan waar jij denkt dat jouw Licht nodig is. Of je hoopt dat andere heldere mensen je kunnen vertellen wat jouw Zielsmissie is.

Het antwoord ligt in jouw Ziel

Terwijl het antwoord er al is. Het wacht op je, maar eenvoudigweg een laag dieper dan je tot nu toe gekeken hebt: de laag van je Ziel. Want Yes! Zodra je gaat zoeken op de plaats waar het ligt, kan jouw Zielsmissie eindelijk helder worden.

Niet alles in één keer. Wat eerlijk gezegd soms frustrerend kan zijn voor ons als modern mens. Maar datgene wat je vindt is wel echt en authentiek. En er komt eindelijk een diepe rust in je. Want het rusteloze zoeken stopt, als je eenmaal op de juiste weg bent.

In de meditatieve oefening hieronder help ik je met een eerste stap in de bewuste verbinding met je Ziel. Je gebruikt hiervoor jouw energetische Hartcentrum (in het midden van je borstkas) als een Poort naar je Ziel.

Zo open je de Poort naar je Ziel

Om een korte afstemming op je Ziel te maken, sluit je zachtjes je ogen. En je ademt als eerste iets dieper in en uit dan je net deed. In door je neus en weer uit door je mond. Zodat je lichaam kan ontspannen en zich veilig voelt.

Voel eventjes hoe je op je stoel zit. En voel hoe jouw lichaam door deze stoel gedragen wordt. Nodig jezelf ook uit om je voor nu te laten dragen. Zodat je gewoon in dit moment mag Zijn, zonder iets vast te hoeven houden.

Stel je dan voor dat het om jou heen helemaal Licht wordt. Helder, zacht-stralend en sprankelend Licht. Overal om je heen. Het Licht is zo krachtig, dat het met je ademhaling meestroomt. Door je lichaam, tot in al je cellen. En alles wat zwaar is en je niet meer dient wordt, verlicht door dit Licht. Je maakt het heerlijk aangenaam en Licht.

Breng daarna je aandacht naar je Hartcentrum in het midden van je borstkas. En adem wat extra van het Licht door dit Hartcentrum heen. Voel je het zachte krachtige Licht? Adem het diep in, dit Licht. En nodig je Hart uit om zich zachtjes te openen. Steeds een laagje dieper. Zodat er weer ruimte komt voor wie je werkelijk Bent. Er komt ruimte voor je Ziel en jouw Ziel’s missie.

Herhaal dit een aantal keren, zolang het goed voor je voelt. En breng daarna je aandacht terug naar je dagelijkse bewustzijn. Nodig je lichaam uit om weer actief te worden en stel je open voor een Nieuwe dag. Een dag die zojuist ietsje Lichter is geworden.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

 1. Jeeee, Iris wat heb jij dit prachtig verwoord.
  Zooooo herkenbaar en zo voelbaar.
  Ik bevind me nu bewust 20 jaar op “ het spirituele” pad.
  Heb alles wat los en vast zit in me opgenomen.
  Nu voelt het voor mij dat ik niet meer hoef te wachten en uit te stellen waar mijn hart blij van wordt.

  Bedankt voor jouw mooie verhaal.

 2. Hi Iris,

  wat een diep-snijdend stuk dat je schrijft.,
  en herkenbaar dat wanneer ik een meditatie of wat mijn innerlijk licht doet stralen ga ik erop af ..
  soms ook met eigen twijfel ..toch ervoor gaan! en dat licht dat voelt zoooo wie ik ben ..arggg
  maar tja die stap 2,3,4 word ik niet toegelaten .examen niet !
  mag ik toch .misschien wanhopig hopen dat ik nadat ik mijn ziel mij heeft verteld wat mijn missie is ..
  ik nog jaren mag leven om er zelf ook van te kunnen genieten 🙂

  ben ik dan een hopeless case .een dossier wat onderaan de stapel is gezet ..tot nadere orde
  mag ik toch .misschien wanhopig hopen dat ik nadat ik mijn ziel mij heeft verteld wat mijn missie is ..
  ik nog jaren mag leven om er zelf ook van te kunnen genieten 🙂

  • Misschien ben je er wel al van aan ‘t genieten, Iris. Misschien staat dit leven voor jou in het teken van het omgaan met niet-weten, of met onzekerheid, … Dan gaf je je gidsen nu een ideale opportuniteit om je, door te zwijgen, de beste voedingsbodem hiervoor aan te bieden 🙂
   Ik wens je nog vele jaren om “er” van te genieten; van je leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in