nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Durf je nog te dromen? Voel je niet meer waar je naar verlangt? Of stroom je soms over van dromen en zijn ze na een paar dagen weer verdwenen? Alsof de passie voor je dromen, je vuur, gedoofd wordt. Het is je lichaam die je beperkt. Je dromen tegenhoudt, of eigenlijk jou tegenhoudt. Wij zijn dromers, wij hebben verlangens. Onze dromen laten ons weer voelen waar we echt naar verlangen. Wat we willen met ons leven.

Ga jezelf weer trainen om wel te durven dromen. Visualiseer waar jij naar verlangt. Of het nu je droom is die je hebt gemanifesteerd, je gezondheid die terugkomt of een fijne relatie. Hoe actiever je visualiseert dat het er is, hoe meer je lichaam gaat wennen aan jouw verlangens, jouw passie en dus aan wie je bent. Het lijf zal je steeds meer toestaan in vrijheid jouw leven te leiden.

Cellen vechten als jaguars

Heling en in vrijheid manifesteren door dagelijkse visualisatiesWanneer ik mijn verlangen voel stromen en dromen creëer, voel ik me verliefd worden op mijzelf en het leven. Mijn lijf is warm, mijn gevoel is bijna hunkerend, dit wil ik. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen. Een enorme boost aan passie vult mijn lijf. En dit is waar mijn lijf van schrikt… Daarvoor was het rustig, het kabbelde. Mijn lijf vindt dat fijn, dan is alles onder controle, ik ben niet te opvallend, alsof dat veilig is. En nu, opeens begint alles te stromen, ik word gevuld met warmte, voel me meer aanwezig, zichtbaar en wil naar buiten met mijn droom. Ik wil in actie komen. Ik wil met mijn passie de wereld in. Dit is waar mijn lijf bang voor is. Slapende cellen, alsof het jaguars zijn, worden wakker geschud. Dit gaat niet gebeuren. Mijn cellen, de jaguars, vechten tegen mijn passie en langzaam dooft mijn vuur uit! En ik doof uit… Zolang ik niet mijzelf laat zien, blijft mijn lijf rustig. Dit is mijn programmering en ik ben helaas niet de enige!

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Ik laat me niet stoppen door mijn bange lijf!

Het overkwam me bij het schrijven van dit artikel voor Nieuwetijdskind. Ik schrijf voelend, het is alsof ik een stukje van mijzelf op het papier zet. Iets bloot geef aan de wereld. Mijn lijf wordt daar zenuwachtig van. Meestal schrijf ik over iets wat me op dat moment bezighoudt en het eerste deel vloeit makkelijk op het papier. Maar langzaam gaat mijn lichaam tegenstribbelen. Het verstrakt en juist in mijn bekkenbodem en benen trekt alles samen. Mijn creatiekracht, de aardse levensenergie, wordt geblokkeerd. Daarmee zegt mijn lijf: doe dit nou niet, je creëert gevaar. Angst zet mijn gevoel dicht, mijn inspiratie is weg… Vorige week had ik even het idee: ik stop met schrijven. En juist op die dag kwamen er twee prachtige berichten van lezers die mij bedanken voor mijn artikelen die hun steun en herkenning geven. Wat een signaal van het Universum dat ik door mag gaan. Stoppen is weglopen van mijzelf, van mijn verlangens. Dan blijf ik opgesloten zitten. Door te schrijven leer ik mijn lijf een nieuwe fijne ervaring. De angst wordt daarmee rustiger en mijn lijf zal gaan wennen aan het zichtbaar aanwezig zijn van mijzelf.

Hoe kun je je lijf trainen?

Visualisatie is een hele sterke methode om je lichaam ergens bekend mee te laten worden. Het wordt overal gebruikt. Een geblesseerde voetballer kan in shape blijven door te visualiseren dat hij weer voetbalt. Voor zijn hersenen maakt het geen verschil of hij de wedstrijd speelt of dat hij visualiseert vanuit zijn gevoel dat hij speelt. Hierdoor gaat het herstel sneller en is het alsof de spieren licht getraind blijven. In meditaties kan je door visualisatie jezelf uit je kokervisie halen waarin je vast zit, waardoor er opeens meerdere mogelijkheden voor jezelf zijn.

Visualiseren spreekt je spiegelneuronen aan. Voor deze neuronen is er geen verschil of je je inleeft met je gevoel en emoties erbij, het werkelijk uitvoert, of zelfs een ander observeert en dat volledig in je opneemt. Een kind tussen 0 en 7 jaar bouwt zijn onderbewuste programma op door observatie van zijn ouders en omgeving. Het voelende aspect is belangrijk, alleen bedenken op hoofd niveau werkt niet. Je lijf mag het emotioneel beleven, voelen en daarmee geloven.

Visualiseren en genezen

Mijn broer heeft tijdens zijn genezingsproces van uitgezaaide prostaatkanker dagelijks visualisaties gebruikt. Tijdens zijn ZhinengQigong oefeningen creëerde hij het beeld dat de donkere kankercellen gevuld werden met de lichte levensenergie, de Qi, die hij bewust naar binnen liet komen in zijn lijf. Hij visualiseerde dat alle aanpassingen in zijn levensstijl zijn lichaam richting heling transformeerden. Tijdens het vasten voor de chemotherapie zag hij de kankercellen uithongeren, en tijdens de chemo stonden ze open om de chemo als voeding binnen te slurpen. Geloven in en vertrouwen op je creatiekracht haalt je lijf uit de angst, en visualisaties geven nieuwe informatie en daarmee een nieuwe setting van mogelijkheden. Het doorvoelen dat de genezing al heeft plaatsgevonden is een belangrijk onderdeel.Heling en in vrijheid manifesteren door dagelijkse visualisaties

Wat kun je doen?

Of je nu je gezondheid wilt verbeteren, je dromen wilt manifesteren of gewoon echt jezelf wilt leven, het vraagt je om je lijf te trainen. Het oude programma met de angst dient je niet meer.

Dagelijkse training is daarvoor nodig. Je lichaam heeft continu oefening nodig om te wennen aan de nieuwe setting.  Je kan je onderbewustzijn waarin de oude angst zit herprogrammeren door bewust nieuwe ervaringen in te brengen. Het doorleven en voelen van je droom, het visualiseren, is voor je onderbewustzijn een nieuwe herinnering.

Neem dagelijks 20-30 minuten om te voelen. Hoe voelt het als je idee is gemanifesteerd? Je artikel is geschreven? Je lichaam is geheeld? Hoe voel jij je? Wat straal je uit? Wat breng het je omgeving? Hoe voelt je hart?

Vertrouw, je kan het!

9 REACTIES

 1. Wat mooi beschreven, ik begrijp het proces nu beter. Ik heb nog wel een vraag, wat als je niet goed weet wat je passie is of wat je precies wilt in het leven? Daar loop ik steeds tegenaan. En als ik denk te weten wat ik wil, ga ik weer enorm twijfelen en zie ik allerlei beren op de weg..

  • Hallo Frouwke
   Wanneer je passie voelt voor iets, voel ik t als borrelen van warmte in mijn buik, een verliefdheid gevoel wat ook vaak gepaard gaat met opwinding… spanning.
   Wat je wil precies wilt in je leven is een diepe vraag. Ik heb ervaren dat mijn lijf me dat ook eerst probeerde verstopt te houden voor mij. Mijn ervaring is hoe meer ik mij belichaam hoe sterker ik contact krijg met mijn verlangen. Het is een weg.
   Twijfel en beren op de weg zien zijn ook afleidingen van t lichaam om je niet je stappen te laten zetten. En juist dan wel doorgaan, ontdekken hoe t is om het toch te doen, gaat je helpen om dichterbij je passie te komen. Succes

 2. Wat bijzonder..voor het eerst in 36 jaar voel ik mijn passie voor het schrijven van mijn levensverhaal sterker worden..maar ieder keer als ik begin..dan blokkeer ik weer…de gedachte daarachter was: je kan je niet toewijden of concentreren en daarmee werd ik nog harder voor mijzelf en werd de energie dikker om het zo maar te noemen. Vanavond weer begonnen en toen kwam dit mailtje in mijn mailbox over jouw artikel. Het is dus echt iets van mijn lijf en niet van mijn hoofd….dankje dankje dankje…♥️

  • Hallo Kautje,

   Ja zeker primaire reactie komt uit je lijf en je hoofd gaat er wat van vinden…
   En juist het strenge zet je lijf nog meer dicht. Je mag zo liefdevol zijn voor jezelf en je lijf zeggen dat t veilig is. Zie ook mijn vorige artikel over belichaming. Succes en ga vooral door met schrijven! Mirjam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in