voorbestemd

Is alles voorbestemd?
Als je leeft vanuit een basisvertrouwen dat alles in je leven is voorbestemd, geeft dat rust in je hoofd. Dit helpt je tegenslagen makkelijker te accepteren, ze om te buigen tot kracht en positief in het leven te staan.

Dat vertrouwen kan ook doorslaan in passiviteit. Je gaat er dan vanuit dat je altijd zal krijgen wat bij je past en dat kan tegen je gaan werken, waardoor er minder vaak mooie dingen vanuit synchroniciteit ontstaan. Dat is jammer! Synchroniciteit is namelijk zo’n fijne en krachtige energie-flow, dat je wel kan zeggen dat het dé universele creatie energie is. Het is zonde om deze energie ongebruikt te laten! De energie van intentie werkt zó sterk, het laat van alles onbewust manifesteren in je leven. Vandaar dat mijn overtuiging is, dat je het lot “wel een handje mag helpen”. Om de energie van intentie bewust positief te laten manifesteren!

Zelf heb ik ook zeer sterk het gevoel dat dingen voorbestemd zijn, maar ik zie het meer als ‘in frequenties’. Dat zal ik hieronder in stappen uitleggen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

We zijn allemaal lichtwezens! Ieder mens heeft de potentie in zich om gezond, sterk, succesvol, gelukkig en inspirerend te worden. Deze woorden hebben weliswaar voor ieder een andere betekenis, maar wat ik ermee wil zeggen is: in ieder van ons ligt een overvloed aan zaadjes van potentie te wachten om ‘wakker geschud’ te worden. In de natuur wordt het ene zaadje een bloem, het andere groente, enzovoorts. Als je dit doortrekt naar de mens: de één kan prachtig viool spelen, de ander zingen, en weer iemand anders is een kei in organiseren en opruimen. Doe je niks met je potentie, dat ‘zaad’ wat in je ligt om te laten ontkiemen, dan kan je gefrustreerd raken en veel energie verliezen.

Laatst was ik het natuurkunde huiswerk van mijn dochter (groep 7) aan het overhoren. Daar stond het volgende beschreven: “zaden kunnen in de grond zitten zonder te kiemen. Zaad heeft een speciale prikkel nodig om te kiemen, dat kan bijvoorbeeld kou zijn of een lichtflits. Ook is er voldoende vocht nodig. Zaad groeit uit tot een kiemplant vanuit zijn eigen reserves. Pas als er blaadjes gevormd zijn kan de kiemplant vanuit omgevingsfactoren zelf voedingsstoffen maken”.

Precies zó werkt het bij ons! Die factoren hebben ook wij nodig om onze talenten (zaden) te prikkelen! Kou kan je symbolisch zien als tegenslag / lastige levenslessen. Licht kan je symbolisch zien als inspiratie / fijne levenslessen. Zodra je inziet wat jou tegenwerkt, beter gezegd dat je jezelf tegenwerkt, weet je dat je nog iets te leren hebt. Daarmee maak je een zeer stevige voedingsbodem voor alles wat je wilt laten groeien. Dát is de vruchtbare grond. Zodra je talent is geactiveerd en door jezelf erkent, gebruik je de omgevingsfactoren om uit te groeien tot ‘steeds beter’.

Er zijn verschillende mogelijkheden om ‘het lot een handje te helpen’. Actie ondernemen is een hele belangrijke! Zonder actie geen resultaat. De energie stopt met stromen en je komt in een negatieve spiraal. Dan gaat er echt niks leuks gebeuren hoor. Er gebeurt dan wel van alles, maar steeds lastiger en vermoeiender…
Actie ondernemen is ook; leer kijken en focussen op wat je wel wilt, ipv herhalen en verdrietig worden om wat je niet meer wilt. Kijk vanuit een positief perspectief. Kijk altijd naar het licht.

Actie ondernemen kan bijvoorbeeld ook zijn hulp vragen aan anderen. Wees je daarbij bewust van de wisselwerking tussen jezelf en de ander(en). Leer, spiegel en ontdek! Blijf open staan voor feedback en blijf gebeurtenissen zien als levenslessen. Blijf uit de energie van de slachtofferrol…hoe lastig dat soms ook is! En hulp vragen aan anderen is ook; Laat je inspireren door anderen. Op welke manier dan ook.

Met de eerder genoemde uitspraak ‘ik zie het als in frequenties’, bedoel ik het volgende: zodra je in een positieve spiraal komt, kom je in een hogere frequentie van energie. Vanuit een hogere frequentie trek je mensen en situaties aan die een hogere frequentie hebben. Klinkt logisch toch?! Je begrijpt wel dat daar mooiere, meer stromende situaties en ontmoetingen mee worden gecreëerd dan situaties vanuit lagere frequenties.

Ik zeg hiermee niet dat het leven dan alleen maar gemakkelijk zal zijn. Wat ik wel bedoel is dat je gemakkelijker door de meer lastige levenslessen heen zal komen. Alleen al omdat je een positieve insteek hebt ten opzichte van alles wat er gebeurt.voorbestemd

We hebben allemaal de potentie in ons om veel te leren in het leven en veel moois te bereiken. Je zal toevallige ontmoetingen en gebeurtenissen ervaren. Voelen alsof iets of iemand is voorbestemd. Dat is ook zo. Maar het is aan jezelf vanuit welke frequentie dat zal zijn. Het is aan jezelf wie of welke gebeurtenis dat ‘toevallig’ zal zijn. Houd je frequentie hoog! Dát is het lot een handje helpen.

Zorg goed voor jezelf en denk positief. Werk je beperkende overtuigingen weg, maak daar een vruchtbare voedingsbodem van en groei! Help het lot een handje door je frequentie hoog te houden!

Geniet en veel succes!
Liefs, Esther Buijs

Ontvang jij al 1x per 2 weken mijn gratis KrachtMail? Hierbij de link om je in te schrijven;
http://www.estherbuijs.nl/inschrijven

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

 1. Yes I believe in positive thinking, maar schat de natuur heeft zo zijn eigen ideeen. Tegenslagen positief benaderen zie ik helemaal zitten maar je hebt echt niet alles in de hand. De arrogantie van ons mensen om te denken dat we alles kunnen beinvloeden wordt onze ondergang.

 2. Hier ben ik het helemaal mee eens.
  Ik geloof absoluut in het lot, maar we hebben ook een eigen wil en we moeten
  niet denken dat we alles maar makkelijk krijgen.
  Ik denk dat het belangrijk is om je in te zetten voor anderen, maar natuurlijk niet vergeten aan jezelf te denken, vriendelijk zijn voor anderen en proberen het beste van je leven te maken.
  Soms iets proberen wat buiten je comfortzone ligt om eens proberen verder te komen, maar niet doorslaan en arrogant worden.

 3. Heel mooi omschreven deze tekst! Dank je!
  Bij mij wisselen de spiralen sterk af van opwaarts naar neerwaarts! Ik zit momenteel in een neerwaarts spiraal, maar weet dat dit morgen weer anders kan zijn. Ik geloof er wel in dat de neerwaartse spiralen je wel dingen leren waardoor de opwaartse eens zo leuk zijn. Mijn probleem is dat ik er nog niet helemaal uit ben welke weg ik nu juist ga uit slaan, ik heb momenteel te veel wegen voor me liggen. Ik heb al die wegen zelf voor mij gezet, nu is het allemaal wat te veel geworden natuurlijk. Maar ik vind mijn weg wel, ik heb deze keer hulp durven vragen 🙂

 4. Heel mooi beschreven Esther.
  Ik denk altijd in het groot en daarom zie ik de kleine situatie's die juist de verandering brengen, niet.
  Ik leer het, maar vind het o zo moeilijk.
  het lot een handje helpen….betekent voor mij díe stappen zetten die direkt het gewenste resultaat geven en dát beangstigd mij weer.

 5. Dank je Esther voor jou artikel .

  Ik heb het gevoel dat ik in die positieve spiraal waar jij het over heb ben gekomen .
  Ook die toevallige ontmoetingen heb ik ervaren .
  Het bijzondere is dat ik ook die hogere frequentie herken. hoe mooi is dat .
  Heel toevallig en bijzonder .
  Ik herken zoveel in dit artikel .
  Lijkt wel op het juiste moment . want vandaag is een zware dag .
  we moeten op gesprek ergens , daar hangt heel veel van af .

  ❤️ Liefs Jannie .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in