Hoe wend je je kracht als mens aan en hoe gebruik je de wereld van de levende energie?

In het vorige artikel hebben we het gehad over “de meesters van de levende energie“. In dat artikel is uitgelegd dat het mogelijk is om contact te maken met die wereld. In dit nieuwe artikel gaan we een stap verder. We gaan contact maken met de wereld van de energie en aan het artikel zit een workshop gekoppeld die je online kunt volgen. Deze workshop met audio en video is voor lezers van Nieuwetijdskind Magazine gratis omdat ik wil dat men toegang heeft tot deze methode die onze samenleving kan veranderen.

Gebruikmaken van sterren als energiebron

De sterren als schaal voor technologische ontwikkeling

Ergens in de jaren zestig was er een man die een schaal bedacht om technologische ontwikkelingen van beschavingen te typeren. Hij heette Kardashev (Kardasjov) en bracht de beschavingen onder in een systeem van drie typen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
  1. Planetary: in staat om alle energie te gebruiken en op te slaan die beschikbaar is op de planeet.
  2. Stellar: in staat om alle energie te gebruiken en op te slaan die beschikbaar is in het zonnestelsel.
  3. Galactic: in staat om alle energie te gebruiken en op te slaan die beschikbaar is in ons sterrenstelsel.

Als we kijken naar onze huidige beschaving dan zien we dat we slechts een niveau 0 samenleving zijn. Wij zijn niet in staat om alle energie die de zon naar ons zendt op te slaan en te gebruiken, laat staan dat van de andere sterren. Op zich is dat niet erg, maar het zet je wel aan het denken. Als sterren energie naar ons uitzenden dan kunnen we die gebruiken als brandstof voor onze apparaten. Maar kunnen we er ook meer mee?

Onmacht

In de Kardashev schaal wordt uitgegaan van het gebruiken van energie voor technologische doeleinden. Dat is een mooi uitgangspunt maar het maakt je als mens ook onmachtig. ‘Waarom maakt het je onmachtig?’ zul je je nu vast afvragen. Dit komt doordat deze schaal ons laat zien dat we niet zo ver ontwikkeld zijn en dat het erg lang kan duren voor we wel een betekenisvolle stap kunnen maken. Het maakt je verder onmachtig omdat we ons ware potentieel niet gebruiken als we denken dat de sterren alleen maar voor technologische doeleinden ingezet kunnen worden. Dat is een misvatting en met die misvatting kunnen de meesters van de levende energie je helpen.

Kunnen we de wereld van de levende energie misschien gebruiken om onze technologische ontwikkeling positief te beïnvloeden?

De sterren als bron van energie

Net zoals het licht van de sterren een machine kan voeden (denk daarbij eens aan zonnepanelen) kan het ook jou voeden. Daarvoor hoeft het licht je niet eens fysiek te bereiken. Het geheim zit in het feit dat we als mensen een fantastisch bewustzijn hebben dat zich kan verbinden met alles waar we aan denken. Of dat ver weg is of dichtbij. Energie volgt onze aandacht en alles waar we aandacht aan geven wordt sterker. Zo werkt het ook met het licht van de sterren, want dit licht is afkomstig uit de bron en blootstelling daaraan doet ons herinneren aan waar we vandaan komen.

De wereld van de levende energie openen (de sterren)

De bron van licht

Wij zijn een onderdeel van de bron. Ooit zijn we daarvan afgesplitst en in ons is dat onmetelijke licht nog steeds aanwezig. Doordat alles afkomstig is uit die bron en wij dus ook, kunnen we overal contact mee maken. We kunnen contact maken met de zichtbare en onzichtbare wereld om ons heen door een netwerk van licht. Dit netwerk noemen we de wereld van de levende energie. De toegang tot dit netwerk van licht is aanwezig als een zaadje in ons hart en we kunnen het activeren en versterken.

Het licht van het hart kan niet worden gemanipuleerd

Aandacht is macht

Na deze introductie is het tijd om de zaken wat concreter te maken. Kort gezegd komt het er dus op neer dat het van belang is dat we begrijpen dat onze aandacht de sleutel vormt tot de verbinding. Daarom is het ook zo essentieel dat we leren om ons te focussen. Want die focus geeft ons kracht. Daarom is de huidige wereld vol met afleidingen ook zo contraproductief voor de groei van ons bewustzijn en met name die van onze kinderen.

In Oosterse verdedigingskunsten wordt aandacht geoefend en wordt het gebrek aan aandacht vaak ook afgestraft. Dat gebeurt soms door de meester en anders door een tegenstander die je een stoot of trap geeft. Dat zijn harde lessen maar wel waardevolle. Het leert je dat je verlies van focus gevolgen heeft.

Het transformeren van onze samenleving

Aan het begin van dit artikel schreef ik dat deze simpele techniek onze samenleving kan transformeren. Daar bedoel ik het volgende mee.

Als we leren om onze aandacht te focussen zullen we machtiger worden. We zullen verborgen talenten ontdekken en ons potentieel als mensen opeisen. Dat komt ten eerste omdat deze toegenomen focus het eenvoudiger maakt om intenties te zetten en deze vervolgens te manifesteren. Dat maakt meteen duidelijk waarom er zo’n strijd gaande is om onze aandacht. Het mooie is dat we zelf de sleutel in handen hebben van onze vrijheid. Dat doen we door ons bewust te worden van onze kracht, onze aandacht op iets anders te richten en dan vooral op één ding tegelijk.

Ten tweede leert het ons dat we letterlijk energie uit de wereld van de levende energie kunnen halen. Daardoor voeden we ons met het licht van de bron in een puurdere vorm dan ons ‘normale’ eten. Daardoor krijgen we een intensere herinnering aan de bron waardoor die sterker in ons gaat resoneren. Bijkomend voordeel is dat we stoppen om onze energie bij andere mensen af te tappen omdat we zelf weten waar we het vandaan kunnen halen. Omgekeerd geldt dit ook bij een verbinding met de aarde.

Bewustzijn gaat vooraf aan de technologische vooruitgang

De wereld van de levende energie openen (de sterren)
(c) Shutterstock

Als laatste maakt het ons bewust van het feit dat we energiewezens zijn. We voeden ons met energie. Dat doen we vaak onbewust, maar kunnen we ook bewust doen. Door dit bewust te doen maken we, als mens, de stap naar een type 2 samenleving. We leggen daarmee ook de basis voor een technologisch geavanceerdere samenleving. Hiermee hebben we de Kardeshev schaal ingezet voor onze spirituele ontwikkeling en onszelf machtig gemaakt.

Wil je leren hoe je de wereld van de levende energie precies kunt openen? Wij hebben een workshop voor je gemaakt. Hierin wordt je met audio en video meegenomen. Hieronder staat de link.

Volg de workshop

* Om de workshop te kunnen volgen moet je via het webwinkelsysteem registeren. Deze workshop is normaal gesproken onderdeel van de opleiding sjamanistisch healer. De gegevens worden alleen gebruikt om je toegang te geven.

** Deze workshop blijft in ontwikkeling

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in