Zo ruim werkt Soundhealing

‘Soundhealing’ zou de geneeskunde van de toekomst zijn!

Kan het werkelijk medicijnen vervangen? Kan je echt helen/genezen (mentaal/psychisch/fysisch, fijnstoffelijk…) op elk niveau door het afstemmen op bepaalde frequenties? Het antwoord hierop is volmondig ‘ja’ omdat we zelf bestaan uit ‘energie’ en we hebben zelfs een eigen trillingsgetal. Zijn er ongewenste bijwerkingen? Nee, en net dàt kan de wetenschap een enorme sprong vooruit doen zetten.

Helende handen

Mensen met helende handen, helen anderen via hun eigen lichaam. Ze werken meestal via de kracht van de aarde, waarmee ze sinds jaar en dag en incarnatie na incarnatie intens verbonden zijn. Ze hebben in die afstemming dus eenzelfde frequentie en zijn slechts een transmissiekanaal voor nog meer van zulke helende energie. Vaak is met hen in contact zijn via een gesprek al voldoende om de helende energie over te dragen aan de ontvanger en de zelf genezende dynamiek bij de ontvanger in gang te zetten. Heling kan al plaatsvinden via eenvoudige communicatie. Sommige healers worden zelfs ondersteund via kosmische krachten of door allebei en dan zijn ze heel krachtig. Sjamanen gebruiken de krachten van de natuur waarmee ze zich op dat moment bewust nog sterker zullen verbinden. Maar ook dit is een ander thema.

Helende stemmen

Er bestaan stemmen die je kunnen helen, die dissonant (verstoord) klinkende plekken of organen weer kunnen harmoniseren tot ‘gezond’. Het gaat vaak om de diepe tonen en ook om hoge tonen. Bij de diepe tonen denken we al snel aan het chanten door boeddhistische monniken. Bij de hoge tonen aan gregoriaanse gezangen van zusters en paters in kloosters en kerken. Maar wist je, ook je eigen unieke zanggeluid werkt helend voor je lichaam. Mensen zingen niet meer genoeg. Je eigen zangstem is echt een erg waardevol zelfhelend instrument want ze heeft een harmoniserende werking. Er bestaan ook helende klanken en woorden (OHM etc..). En ja, er is natuurlijk ook muziek die je energie een boost geeft (vaak muziek die je leuk vindt of die een goed ritme heeft) en er is ook muziek die je neerslachtig maakt of dat gevoel versterken kan…, ook dat weet iedereen. Maar het werkelijk beseffen dat het je helpen kan inzake moodswings en erger, dat is nog wat anders. (De muziek zorgt voor een bepaalde krachtwerking (geeft energie) in je (o.a. door de botsende deeltjes, in beweging gebracht door het geluid)

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Onderzoek toont aan dat geluid, frequenties & vibratie ons kunnen helen

Soundhealing

Jongeren vinden helende handen en helende stemmen en heling via intentie doorgaans nogal vreemd, maar het genezen via soundtechnologie vindt men net heel logisch want ze groeiden op met technologie, maar in wezen gaat het om hetzelfde. Barbara Marciniak schreef in ‘Onze levende planeet Aarde‘: “Er zijn klanken die de verslechtering van organen en de regeneratie kunnen stimuleren. Voor welke sound kies je dan zelf?  Klanken die harmonieus klinken, die activeren het lichaam en scheppen genezing. Bepaalde geluidsfrequenties kunnen de lever eraan herinneren zich volgens een bepaalde geometrische blauwdruk te ordenen. Geometrie is een soort intelligentie. Onze lichamen zijn samengesteld uit geometrische essentie. Weet je, ooit zullen combinaties van klanken zoals noten en akkoorden worden gespeeld om de lever en de schildklier of het hart terug de kracht te geven om zich te regenereren. Het hele lichaam kan je zo frequentieel in kaart brengen en genezen met sound heeft dan veel weg van pianostemmen. Het gaat om het afstemmen op de juiste frequenties en het doelgericht behandelen van het zieke orgaan. Hoe dit dan mogelijk is? Ons eigen lichaam zendt zelf lichtgolven uit want wij zijn in feite allen lichtwezens. Elk lichaam heeft dus een welbepaalde vibratie (en frequentie) en zendt zelfs een unieke (onhoorbare) toon uit. En zieke organen klinken zelfs dissonant binnen dat geheel. Je dient ze dus terug naar de juiste frequentie te brengen zodat alles weer harmonisch klinkt.

Trillingsgewijs behandelen

Er bestaan harmoniserende muziekinstrumenten en er is nu ook vibro-akoestische gezondheidstechnologie, die schoorvoetend al zijn toepassing kent in moderne ziekenhuizen, in de gehandicaptenzorg en in progressieve dokterspraktijken, dit in uitbreiding van hun muziektherapieën. Automatisch wordt er via klanken en het uitsturen van onhoorbare trillingen en/of van lichtgolven, ook op de diepere lagen gewerkt. Weet je dat ook helende muziek kan leiden tot een emotionele ontlading zonder dat iemand daadwerkelijk wordt aangeraakt? Dit alles resulteert in energetische zuivering en een verwijdering van eventuele blokkades in de noodzakelijke energiedoorstroming. Wanneer je energiedoorstroming hapert word je moe en op termijn zelfs ziek. Maar het brengt ook organen terug naar de gewenste trilling waardoor klachten en ziektebeelden verdwijnen. En het harmoniseert het samen-trillen van alle organen. Zeker indien zeer doelgericht met bepaalde soundtechnologie op dat zieke orgaan wordt gewerkt. (Zie ook de link ivm de solfeggiofrequenties e.d.) Via o.a. stemanalyse kan men je unieke frequentie achterhalen. Het is die frequentie die als uitgangspunt wordt genomen. Voor bepaalde klachten gaat men doelgericht naar andere frequenties.

Alleszins, een klankbad (welk dan ook) werkt relaxerend en vitaliserend en zelfs voor sommigen ook al harmoniserend. Hetzelfde geldt voor het gebruik van stemvorken. Met een klankbad kan je je frequentie ook tijdelijk verhogen. Mensen voelen zich doorgaans goed tijdens en na zo’n klankbad. Hoogsensitieve personen zijn er zelfs heel gevoelig voor. Maar de algemene frequentieverhoging is zeker niet blijvend. Mensen met zeer zwarte gedachten, vallen al snel terug want hun manier van denken, want je state of mind, bepaalt voor een groot stuk hun frequentie. Zindelijk leren denken is dus zeer belangrijk. En ook het hanteren van bepaalde waarden, een goede ethiek, net als het uitvlakken van negatieve gedachten en emoties. Vooral dàt brengt je terug in balans en laat je op een hoger niveau vibreren, op een meer blijvende manier.5 manieren om te ontprikkelen met behulp van geluid

Werken met sonar en aanverwante

Even naar de kasteelt: Met sonar worden al geruime tijd vervelende beestjes weggehouden uit onze tuinen en glazen kassen, zwemvijvers… Neem nu die opzienbarende uitvinding van een man uit Kalken. Hij ontwierp een toestel om met sonar de dodelijke blauwwieren te doden in zwemvijvers. Snel daarna werd het uitgetest in industriële tuinkassen want ze wilden niet meer bestrijden met chemische middelen. De toen nog niet gepatenteerde uitvinding werd al snel gekopieerd en zodoende werd tussen uitvinder en kopieerder een heuse oorlog uitgevochten. De uitvinder eiste enorme schadevergoedingen voor intellectuele diefstal want hij wist hoe belangrijk de uitvinding en aanverwante toepassingen wel konden zijn. Ik verklaar me nader: Het geluid uitgestuurd door het kleine toestelletje was door onze mensenoren niet hoorbaar, maar de algen verdwenen wel. Dus als celmembranen van bepaalde organismen kapot kunnen getrild worden met sonar, dan is de sprong naar ‘kankerbestrijding’ bij mensen niet groot, begrijp je….?

Bij kankerbestrijding via soundtechnologie gebruikt men een drager die het geluid tot bij de ongewenste celwoekering draagt, en daar aangekomen worden de cellen zeer plaatselijk kapot getrild. Het geeft geen bijwerkingen. Begrijp je dat hier nog een ongekende wereld voor ons open ligt, met oneindig veel mogelijkheden? Deze piste bevindt zich nog in een beginstadium. Maar soundhealing is in feite zeer oud, alleen de inzichten hieromtrent worden nu herontdekt of ineens serieus genomen. Denk maar aan die helende belletjes van de Tibetaanse monniken, en hun instrumenten om trance op te wekken en negatieve energieën te verdrijven. Of aan de Essenen, en aan Pythagoras. Maar de koppeling van deze oude wetenschap aan de zich immer ontwikkelende technologische wetenschap inzake vibro-akoestische toepassingen kan ons wel veel verder brengen dan ooit, ook wat betreft toepassingen in de gezondheidszorg. Het kan de chemische aanpak met al haar kwalijke bijwerkingen zelfs volledig naar de achtergrond verdringen. Zou het dat zijn wat men nu vreest want het blijft toch verdacht stil rond deze wetenschappelijke ontwikkelingen hoewel er wel hier en daar hoopvol over wordt bericht?

zie in dit verband ook:

de bijdrage van Benjamin Koen in het boek Heel natuurlijk ISBN 9789081809191

En uitgebreid: The Power of Sound v. Joshua Leeds ISBN 9781594773501

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. Wat fijn Anne= Marijn dat je aandacht besteed aan frequentie heling. Ik werk al meer dan 10 jaar met stemanalyse en afgestemde geluidsbalansen. Het is zo een fijne methode. Non invasief en duurzaam. Er mag meer aandacht voor komen.

 2. Ja, ik merk inderdaad dat ik ook mijn creativiteit benut. Ik ben gaan schilderen, niet om een schilderij te maken maar om mijn gevoelens te uiten. Ik was een keer bezig met verf en kwast toen er een klodder op mijn doek viel. Bijna had ik het weggeveegd maar toen zag ik dat het een hartje was. Waarin een ‘lek’ zat.
  Toen werd mij veel duidelijk dat ik niet onder woorden kon brengen maar dat hielp bij het verwerken. En ik ben allerlei dingen aan het maken. Dit helpt voor mij aan twee kanten nl: ik ben bezig en ik ‘voel’

 3. Hoi Joke, nadat mijn moeder stierf ging ik ineens luisteren naar de muzikale repetities van mijn man. Het werkte zalvend, maar daar kwam ik pas nadien achter want soms weet je op het bewuste niveau niet meteen waarom je zo sterk naar iets wordt getrokken of wat de trigger nu precies is. Mensen in nood worden echter intuïtief vaak naar juiste oplossingen gebracht. Onze intuïtie ervaar ik als slimmer dan onze ratio of hetgeen we bewust (willen/durven) weten. Wat jij deed is goede oplossingen combineren om het rouwproces door te komen: rouwverwerking (psychisch/emotioneel/mentaal), middeltjes slikken (fysisch) en vanaf dat omslagpunt (het weer normaal functioneren) ook je creativiteit benutten en soundhealing inzetten, hetgeen allebei zelfhelend op alle voornoemde niveaus werkt. Je bent dus gezegend met een goede intuïtie… want emotionele pijn werkt inderdaad door op alle niveaus, dus alle niveaus dienen te worden geheeld en oplossingen combineren is altijd slim als ze elkaar niet onderuit halen.

 4. O Catharine, wat ben ik blij met dit artikeltje!!!
  Sinds het overlijden van mijn man heb ik hartklachten. Na allerlei onderzoeken en het slikken van pilletjes en hulp bij het rouwverwerken, ben ik nu op een punt gekomen waarop ik ‘normaal’ kan functioneren, maar soms blijf ik maar herbeleven met als gevolg stress en weer hartklachten. Een paar weken geleden heb ik een sjamanentrommel voor mijzelf gebouwd en elke avond, voor het naar bed gaan, trommel ik een Halfuurtje. Ik slaap dan heel diep en wordt uitgerust wakker. En door jouw artikel weet ik nu zeker dat dit door het trommelen komt. Ik had al zo’n idee, maar t is altijd fijn als het bevestigd wordt.
  Ook luister ik naar een mantra met de frequentie van het hart. Daar voel ik niets van maar ik word er rustig van.
  Wat fijn dat ik dit gelezen heb. Het geeft me het zelfvertrouwen dat ik ook ( of misschien juist) zelf iets kan doen.
  Dank je wel, en ik lees je andere artikeltjes ook graag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in