Home Spiritualiteit Zo kom je terug in je lijf en weer terug op aarde

Zo kom je terug in je lijf en weer terug op aarde

Zo kom je terug in je lijf en weer terug op aarde

Raak jij steeds verstrikt in dezelfde angsten en emoties? Voel je frustratie dat je iedere keer weer jezelf kwijtraakt? Als jij meer ‘in je lijf’ zou zitten, zou je dit veel minder ervaren. Dit brengt je terug bij jezelf. Geeft je ruimte en vrijheid om te voelen wat jij wilt doen en hoe je de dingen wilt doen. Je verbinden met de kracht van Moeder Aarde kan je helen van oude angsten. Het kan je passie, verlangens en wijsheid weer openbreken. Maar hoe verbind je je eigenlijk met de kracht van de aarde? Hoe kies je voor volledige belichaming?

Wie stuurt je lichaam aan?

Wij zijn nauwelijks echt aanwezig in ons lichaam. Maar als jij er niet bent, wie heeft dan de regie in iedere cel? Het is je onderbewustzijn, je programma of cel herinnering, die de besturing van ons overneemt. Het reageert op basis van ervaringen (ook oude levens), je gewoontes en gedrag van je omgeving (ouders, familie, opvoeders). Zie het als je automatische piloot die je continu informatie doorgeeft via gevoelens, emoties en gedachtes.

Helaas bestaat het onderbewustzijn voor gemiddeld 70 procent uit angst. Geen wonder dat je steeds weer in oude angsten en emoties verstrikt raakt. Als je niet bewust kiest aanwezig te zijn, neemt angst de regie over en sluit je gevoelskant af om herbeleving van oude pijnen te voorkomen. Hiermee sluit je ook je verlangens en innerlijke wijsheid af. Je ‘echte Ik’ wordt onderdrukt. Je bent er niet.

Aanwezig zijn is een keuze

Aanwezig zijn in iedere cel, durven te gaan staan voor wie je bent, vraagt om een keuze. Je lijf zal door de geprogrammeerde angst je tegenwerken. De kunst is om je lichaam vertrouwen in het leven terug te geven en te vertellen dat het veilig is. Je kunt met je lijf praten als je bewust kiest hier op aarde te zijn en de ‘energetische’ hulp toe te laten die er voor je is.

Overgave aan krachten die groter zijn dan jij zelf en vertrouwen dat dit je brengt wat je nodig hebt. Pas als het lichaam in rust is, kan je met de kracht van zelfliefde werken om de weg vrij te maken voor jouw aardse levenskracht. Deze energie is het cadeau van Moeder Aarde in ons aardse bestaan. Het voedt onze passie, vreugde en ons verlangen en is onze sensuele aantrekkingskracht waarmee we het leven vormgeven. Haar helende kracht brengt de oorsprong terug in onze cellen en voedt de vitaliteit.

Durf jij te ontvangen?

De vraag is of je jouw aardse levenskracht durft te ontvangen ten gunste van jou? Angst sluit je lijf af voor deze voedende energie. Zodra we angst voelen, wordt deze aardse energie een ‘vechtmiddel’. Als je je gevoel inhoudt, verstrakt of jezelf klein maakt, strijdt de levenskracht tegen je en wordt een destructieve kracht. In onveilige situaties wordt het ingezet om de omgeving te vriend te houden. Je geeft je kracht en jezelf weg! Waarom?

Juist als je de Moeder Aarde oerkracht in je cellen ontvangt, ga je stralen, neem je ruimte in, voel je je krachtig en ben jij volledig aanwezig. Je kan echt jezelf zijn. We zijn bang de ‘Echte Ik’ in openheid te leven. Het voelt alsof je kwetsbaar wordt, maar het tegendeel is waar. De aardse levensenergie brengt vertrouwen in het aardse leven terug!

Aanwezig blijven kun je leren

Herken je het gevoel dat je spontaan iets zegt, er zelf van schrikt en denkt ‘Oh jee dit had ik beter niet kunnen zeggen!’. Je voelt je lichaam verstrakken en onrustig worden. Je schiet naar je hoofd en maakt je zorgen over wat de ander van je denkt. Bijna dwangmatig herhaal je continu het gesprek in je gedachten. Helaas creëer je juist dat de ander ‘iets’ ervan gaat denken. Al bij de reflex van het verstrakken en het meegaan met de zorgen ben jij verdwenen uit je lijf!

Op het moment dat je schrikt en ‘Oh jee’ denkt, kan je de keuze maken aanwezig te blijven. Wijs jezelf niet af, maar omarm jezelf. Hou je lichaam open en de krachten blijven stromen. Je blijft staan en stopt de reflex. Het heelt de angst en afwijzing en brengt rust en vertrouwen terug. Bovendien is de ander niet afwijzend, maar neemt je serieus, want je neemt jezelf serieus! Het is een kunst die je kunt leren. Het vraagt lef en vertrouwen omdat je door een angst heen kiest.

De eerste stappen naar Liefdevolle belichaming

Ik wil je graag meenemen naar binnen. Jouw intenties openen je pad. Vertel je lichaam dat het veilig is:

  1. Kies dat je hier op aarde wilt zijn. Voel het contact van je voeten met Moeder Aarde. En vraag je cellen in je voeten open te staan om haar kracht te ontvangen.
  2. Vraag je lichaam open te staan voor hulp. Je kan het niet alleen. Laat je geholpen worden. Voel dat er langzaam meer ruimte voor je komt.
  3. Kies ervoor om achterin je hart te zijn, daar is de rust. Vraag al je liefde terug. Jouw liefde, jij mag het ontvangen.
  4. Zet aan de onderkant van je hart een luikje open en vraag de liefde achterlangs naar je bekkengebied, jouw basis te stromen. Bekken je bent van mij, je mag openen om Moeder Aarde energie toe te laten.
  5. Vraag je levensenergie uit de aarde te ontvangen. Het is jouw voeding, jouw energie, jouw passie en jouw sensualiteit. Cellen jullie zijn veilig. Je bent het waard om deze prachtige energie te ontvangen.
  6. Ervaar of je de kracht kan toelaten. Eerst in je buik, je bekken en je onderrug. Voel wat het je brengt. Ruimte? Rust? Misschien angst? Laat alles er zijn en zeg tegen je lichaam: ik ben veilig, ik mag dit.

Succes!

GEEN REACTIES

Mobiele versie afsluiten