contact met gelijkgestemden

Hoe voel jij je in deze tijd waarin de coronamaatregelen ervoor zorgen dat contact met anderen ontmoedigd wordt? We moeten fysiek afstand houden en worden dringend verzocht om zoveel mogelijk thuis te blijven en beperkt mensen te ontmoeten. Ondanks de mogelijkheid om online contact te onderhouden, kan wat mij betreft toch niets een samenzijn in levende lijve vervangen.

Daarom zou ik willen pleiten voor zoveel mogelijk echt contact, vooral met gelijkgestemden. Mensen die op dezelfde golflengte zitten en waarmee je diepgaande gesprekken kunt hebben over de onderwerpen die jullie beiden raken. Wat mij betreft is niets is zo bevredigend als een uitwisseling van je diepste gevoelens en gedachten met een goede vriend(in) in een warme, liefdevolle sfeer, bijvoorbeeld tijdens een wandeling in de natuur. Je kunt elkaar daarmee ondersteunen en je voelt je gezien en gehoord. Bovendien is het boeiend om je gedachten en ideeën over wat er nu in de wereld gaande is, met elkaar te delen.

Als je in een overgangsfase zit

Soms hoor ik van mensen dat het moeilijk voor ze is om gelijkgestemden te vinden. Veelal staan ze alleen in hun belangstelling voor spirituele zaken. Hun familie is niet geïnteresseerd of zelfs ronduit negatief en vrienden hebben andere interesses.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Met name als je de laatste tijd veranderd bent en je in een meer spirituele richting hebt ontwikkeld, zit je in een overgangsfase. De oude contacten passen niet meer en nieuwe contacten zijn er nog niet. Dan kun je je eenzaam voelen, zeker in deze tijd. Daarbij komt dat discussies met anderen over de omgang met corona heftig kunnen zijn en tot tweespalt kunnen leiden. Zelfs goede vrienden kunnen er heel verschillend over denken, waardoor je voelt dat je elkaar daarin niet kunt bereiken. Een echte vriendschap kan dat wel hebben, je hoeft niet overal hetzelfde over te denken. Maar soms is het toch een teken dat jullie uit elkaar aan het groeien zijn. En dat kan pijn doen.

Maar als je de moed hebt om je uit te spreken over wat belangrijk voor je is en waar je in gelooft, zul je merken dat mensen waarvan je het soms niet verwacht had, toch op dezelfde golflengte blijken te zitten als jijzelf en kunnen nieuwe contacten ontstaan.

Een netwerk van gelijkgestemden

Het is in deze tijd heel belangrijk om ons met elkaar te verbinden, live of online. Op die manier kunnen we een netwerk vormen van gelijkgestemden, zelfs wereldwijd. Er is veel hulp van wezens uit andere dimensies om het bewustzijnsproces te begeleiden dat onze trilling helpt verhogen, zodat we meebewegen met de aarde die naar de vijfde dimensie op weg is. Wij kunnen daaraan meewerken door ons daarvoor open te stellen, waardoor de steeds krachtiger wordende energie uit de kosmos via ons op aarde verankerd kan worden. De bedoeling is dat uiteindelijk zoveel mensen ontwaken dat een kantelpunt wordt bereikt en het proces in een stroomversnelling komt die niet meer te stoppen is.

In mijn boek Vederlicht-Leven en werken met spirituele gidsen zeggen mijn gidsen daarover ook nog:

De werkelijkheid is zo veel complexer dan je kunt bevroeden. Er zijn ontelbaar veel levensvormen in ontelbaar vele dimensies en universa. Met de meeste zul je nooit in contact komen, maar met diegene die bij jouw wezen passen wel. Jullie vormen grote groepen van verwante zielen, in belichaamde of onbelichaamde staat, die met elkaar samenwerken. Natuurlijk maken ook wij deel uit van die groepen. Het zijn een soort families. Als je iemand van zo’n familie tegenkomt kun je een gevoel van herkenning ervaren. Een wildvreemde kan in korte tijd heel vertrouwd voor je aanvoelen, al komt hij of zij uit een ander land of een andere cultuur.”

We zijn ’s nachts met elkaar verbonden

Vooral ’s nachts, als we in onze diepe slaap ons lichaam verlaten, zijn we als zielen met elkaar in contact en werken we samen om te helpen het bewustzijn van anderen te verruimen, zodat ook zij ‘ontwaken’ en beseffen dat ze zoveel meer zijn dan deze aardse persoonlijkheid en dat we onze eigen werkelijkheid scheppen en allemaal met elkaar verbonden zijn.

Al in het begin van het contact met mijn gidsen, nu 26 jaar geleden, vertelden ze mij hoe belangrijk het werk is dat ze ‘s nachts met ons doen. Ze werken therapeutisch met ons, we worden onderwezen, maar ook worden we ingezet om samen met onze gidsen anderen te helpen en te onderwijzen. Dat geldt zeker voor diegenen die vaak in vele vorige levens hun talenten als genezer, leraar en/of therapeut hebben ontwikkeld en in dit leven daar opnieuw hun werk van hebben gemaakt.

Lichtsteden rondom de aarde

De schrijfster Thea Terlouw herinnert zich als een van de weinigen haar nachtelijke avonturen. Zij vertelt in haar boek Een cirkel doorbroken over haar bezoeken aan zogenaamde lichtsteden. Die reusachtige steden/ruimteschepen zijn door diverse sterrenvolken om onze aarde heen gecreëerd om zielen van andere werelden en die van de aarde samen te laten werken aan de overgang van de aarde en haar bewoners naar de vijfde dimensie. Zij beschrijft uitgebreid deze steden van een grote schoonheid, allemaal met een eigen karakter, bewoond door buitenaardse wezens, die alleen zichtbaar zijn voor ons als we in ons lichtlichaam zijn, terwijl we diep in slaap zijn. Doorgaans herinneren we ons daar als we wakker zijn niets van. Niet iedereen bezoekt deze steden, er zijn ook andere plekken waar we samenzijn met onze gidsen.

Misschien merk jij het, net als ik, aan je slaappatroon als je ‘op reis’ ben geweest, waar dan ook naartoe. Sommige nachten slaap ik, anders dan normaal, bijzonder diep en lang, zonder tussendoor wakker te worden. Ik herinner me helaas niets van wat ik beleef, al geven mijn dromen me vaak de indruk dat ik het behoorlijk druk heb ’s nachts en met veel mensen samen ben, terwijl dat in het dagelijks leven doorgaans niet zo is.

Online seminars en groepsmeditaties

Zo zijn we dus eigenlijk veel meer met elkaar verbonden dan we in de gaten hebben. Mocht je je eenzaam voelen en ogenschijnlijk weinig contact met gelijkgestemden hebben, is het misschien fijn om je dat te realiseren. En daarnaast zijn er natuurlijk eindeloos veel mogelijkheden om je via internet verbonden te voelen met anderen, bijvoorbeeld door seminars, workshops of groepsmeditaties te volgen die onder andere via Nieuwetijdskind Magazine aangeboden worden.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. Goeiemiddag
  Zelf merk ik helemaal niets van welke gids dan ook!Ik ben hooggevoelig en “paranormaal”.Eerlijk gezegd slaap ik liever ook beter dan dat ik me ook nog eens druk zou moeten maken met die evt, gidsen.
  Misschien dat andere mensen dit ook ervaren?
  Dat hoor .ik dan wel.
  Groet
  Louise

  • Ha Louise,
   Het samenwerken met je gidsen geeft je juist heel veel. Ze steunen en begeleiden je en maken je leven veel lichter. Het werk ‘s nachts gaat niet ten koste van je nachtrust. Overigens heb jij, net als iedereen ook gidsen/begeleiders. Zelfs als je daar ogenschijnlijk niets van merkt.
   Groetjes, Ellen

 2. In 2004 had ik een zwaar fietsongeval toen ik naar mijn werk reed. Direct ben ik in coma gegaan en ben ik van deze wereld weg geweest.
  Ik heb toen al een ‘Lock down’ ervaren en mijn fysiek leven veranderde finaal in een beschouwende houding die achter de sluiers waarneemt.
  Het liefdesveld heeft me opgevangen en draagt me sindsdien doorheen het dagelijkse leven hier. Ik ben me bewust dat ik elke avond als ik inslaap op reis vertrek. Ik wens mijn levensgezel een goedereis toe en zeg dít ook telkens voor ik inslaap.
  Ik herken mezelf sterk in wat je hier schrijft, Ellen. Hoewel het soms een eenzame weg is , voel ik me nooit alleen. Mijn gidsen zijn bij mij.
  Mijn missie op aarde is nu om liefde te zijn in woord en daad. Innerlijk bewoon ik de nieuwe aarde. Samen met jullie mag ik deze manifesteren…
  We verhogen het trillingsveld energetisch met onze harten te openen voor elkaar. Laten we dit doen als scheppers en kinderen van een nieuwe tijd !
  Met warme lichtgroet,
  Martina Ooms

  • Wat een mooi en waardevol verhaal Martina! Dank je wel daarvoor. Bijzonder hoe je jouw ongeluk in iets heel positiefs hebt weten om te zetten.
   Ik weet zeker dat jouw missie om liefde te zijn in woord en daad in hoge mate bijdraagt aan die Nieuwe Aarde, waar jij eigenlijk al in leeft.
   Lieve groet, Ellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in