Home Spiritualiteit Zoek je verbinding in deze tijd van corona? De enige pure verbinding...

Zoek je verbinding in deze tijd van corona? De enige pure verbinding is die met jezelf!

De enige pure verbinding is die met jezelf!

Voel je je eenzaam? Mis je écht contact met de mensen om je heen, ook nu je verplicht thuis moet blijven? Voel je je teleurgesteld in wat je terugkrijgt van anderen? Je doet toch zo veel voor hen, maar wat krijg je ervoor terug? Of voel je irritatie nu je met je partner en kinderen continu thuis bent? Verstikkend, nauwelijks ruimte voor jezelf.

Herken je dit? Gebruik dan deze quarantaine tijd om je focus te veranderen. Er is maar één die je echt nodig hebt en dat ben je zelf. De omgeving helpt jou in te zien dat je verbinding met jezelf er niet is. Je zoekt contact buiten jezelf terwijl je alles in je hebt. De enige pure verbinding is die met jezelf. Met zelfliefde open je de toegang tot al jouw mooie kwaliteiten. Je voelt je zo fijn met jezelf dat je niemand nodig hebt. Jouw ‘pure Jij’ is je cadeau aan de wereld en kan de bizarre situatie waar we inzitten beïnvloeden.

Solitair leven? Nee, juist niet!

In deze tijd waar we elkaar nauwelijks kunnen zien, knuffelen of omhelzen, is sterk te voelen dat we sociale dieren zijn. We zijn gemaakt om met elkaar samen te leven. Maar waarom dan toch alleen dat afstemmen op mijzelf, mijn eigen verbinding? Pas vroeg een vriendin of dat niet erg egoïstisch is. Maar nee, ik ben pas egoïstisch als ik iets van een ander nodig heb om mijzelf goed te voelen.

Als ik met zelfliefde de verbinding met mijzelf maak, heb ik toegang tot mijn krachten en hulp van een hoger goed. Ik voel mij geborgen en sta in contact met mijn verlangen en innerlijke wijsheid. De vreugde en helende levensenergie stroomt door me heen. Het voelt als een warme krachtige thuisbasis waar ik mijzelf kan zijn. Deze ‘pure ik’ straalt rust en vertrouwen uit. De wereld, waarin nu veel angst, verdriet en paniek heerst, heeft deze kracht hard nodig. 

Vanuit overvloed straal ik mijn fijne energie uit. De mensen om mij heen resoneren op de frequentie van mijn energie. Velen zullen door de trilling opengaan en hun eigen liefde en vertrouwen weer gaan voelen. Dit kan de collectieve energie veranderen. Er zijn ook mensen waarbij de trilling angst of diepe pijn blootlegt. Als men daar niet aan toe is, zal men mij afstoten, uit de weg gaan of veroordelen. En hier zit ons probleem! Durf ik mijzelf te zijn, mijn mooie kracht uit te stralen terwijl de ander mij misschien gaat afwijzen of verlaten?

Uit veiligheid je eigenliefde opgeven

Hoe kan je zelfliefde blijven wanneer een ander zijn hart niet durft te openen, je afstoot of boos en ontevreden is? Dit vinden wij de moeilijkste opdracht die er is. Ben je veilig in je eigenliefde als er tussen jou en de ander geen liefde stroomt? Het antwoord van de geprogrammeerde angst in je DNA is NEE. En daarom verlaat je jezelf. Je besluit contact met de ander te maken door je liefde weg te geven ten koste van je eigen verbinding.

Uit verbinding met jezelf zijn geeft een verloren, leeg en eenzaam gevoel. Vragen zoals ‘wat wil ik’ of ‘wat verlang ik’ kan je niet beantwoorden. Je zoekt de verloren eigenliefde, de waarheid en het vertrouwen in mensen om je heen, in kennis, in volle agenda’s, werk of uiterlijkheden. Hier begin je een ballast te worden voor je omgeving, je hebt anderen nodig om je leegte te vullen. Je gaat bijvoorbeeld voor anderen zorgen om erkenning terug te krijgen: je wil gehoord, geliefd of gezien worden. Misschien ervaar je thuis eenzaamheid of leegte, nu je niemand kan zien. Of teleurstelling omdat je geen echt contact voelt met wie er wel om je heen zijn. Deze gevoelens zijn signalen dat het tijd is voor verandering. Stop de zoektocht en ga jezelf weer liefhebben.

Overgave aan eigenliefde

Weekend workshop - Vrouwenkracht 10 & 11 april AlmereIn de pure zelfliefde verbinding blijven, is in het begin doodeng. Je kan niet inschatten wat er gaat gebeuren. Angst gaf me controle. Bijvoorbeeld: als ik dit zeg, wordt hij niet boos, of als ik dat nog even doe, moet ze wel blij zijn. Het lijkt alsof ik veilig ben, maar ik hou me in, leef niet mijzelf en van binnen ben ik boos op mijzelf. Deze ingehouden destructieve energie eet ons van binnen op en maakt ons kwetsbaar voor ziekte. Ik leef niet mijn potentie en ontneem de wereld mijn eigen mooie energie!

Je hebt lef nodig om je eigenliefde te durven inzetten voor jezelf. Het druist tegen je veiligheidsgevoel in. Dit kan je alleen waarmaken als je 100% duidelijk voelt dat je voor jezelf wilt kiezen. Dat geeft je de kracht om je niet te laten afleiden door je omgeving en angsten. Wil je echt veranderen? Dan moet je de urgentie voelen. Hoe sterker je dit van binnenuit voelt, des te beter kan je in moeilijke situaties de focus van liefde op jezelf gericht houden. Maar je zit nu middenin een moeilijke situatie. De wereld en jijzelf hebben je echte Ik hard nodig! Het is nu de tijd om te veranderen.

Als je nu niet de regie neemt om in je eigen verbinding te zijn, maar reageert op de wereld om je heen, word je geraakt door de angst en paniek die heerst. Begrijpelijk, maar het helpt je niet. Bovendien verspreid je dan angst de wereld in.

De wereld heeft je nu nodig!

In deze onzekere tijd van corona hebben we weinig controle op wat er gebeurt. Maar waar je wel regie over kan nemen is hoe jij je voelt en welke energie je de wereld instraalt. Als jij in verbinding met jezelf bent en je richt op je innerlijke krachten, versterk je je immuunsysteem. Je rust en vertrouwen zullen een positieve bijdrage geven aan de wereld om je heen. Wanneer we met velen ons innerlijk licht op aarde laten schijnen, kunnen we verandering brengen in de collectieve energie en daarmee de situatie, vertrouw daarop! Laat je energie bijdragen aan heling en verandering.

Wil je weten hoe jij kan bijdragen aan de verandering? Doe dan mee met de online workshops die ik op donderdagavond geef.

Ik wens je veel liefde en gezondheid toe.

6 REACTIES

 1. Het gesproken woord direct of indirect via webinar doet mij leren het zelf te kunnen, deze verbindingen leggen. Hoe mooi en goed een tekst ook kan zijn.
  Dankbaar dat ik een gratis en een betaald webinar heb kunnen volgen van Mirjam nu dit live niet kan.

 2. Lieverd, wij kennen elkaar al, wij hebben elkaar al gesproken. De dag dat ik met jou in contact gekomen ben, zo 3 a 4 dagen geleden ben ik heel duidelijk veranderd. Ga ik terug in me zelf, blijf ik kort rond mijn eigen hart, voor mezelf lief te hebben. Dank u, het Helpt mij heel veel in deze revalidatie na corona virus mij te pakken had.
  Liefs
  Yvette

 3. Lieve Yvonne, terecht heb je hier een statement gemaakt, alle lof of het ook precies de intensie van Mirjam is, dat lijkt/ hoop ik van niet…
  Dit artikel zegt precies wat jij als laatst benoemd; wij, jij en ik zijn de verandering, that’s the spirit
  En wat een ander nodig heeft dmv miss een we cursus van Mirjam en daar geld aan uit wil geven, dus verder wil in deze wakker worden, dat is aan hun & fijn als ze wakker worden toch
  Laat hun.. focus op jou en je omgeving, zorg voor jezelf

  Ik heb veel aan dit artikel en zo fijn om zulke te mogen ontvangen…
  Vast dat er mensen zijn die deelnemen aan deze webinar of anderen webinar, geld daaraan uit willen geven en miss zich vastpinnen op hun goeroe en hebben er vast baat bij

  Kom terug in ( eigen) kracht.. !
  Wees dankbaar en gelukkig, zeker in deze complexiteit ( wereldwijd)
  Laat anderen, die krijgen het heus op hun bordje terug hoor..
  Het komt goed
  Vertrouw er op

  .

 4. Heel mooi en goed bedoeld, ga ik van uit en niet uit broodwinning, juist in deze tijd.
  Mooi omschreven, ‘er is maar een die je echt nodig hebt en dat ben jezelf’, ik zeg volmondig ja, ja!
  Waarom dan toch die overspoeling van workshops en men is inventief, online, nu met deze mooie kans, tot verstilling, zou ik van de daken willen schreeuwen laat de mens met rust en geef hen een kans tot groeien en dit is idd alleen mogelijk als men naar binnen keert in zichzelf, met zichzelf en niemand, maar dan ook niemand kan hierbij helpen, ook al denkt men de beste coach, hulpverlener te zijn, sterker nog het houdt de mens klein en de mens geeft wederom zijn/haar macht, kracht weg en een niet onbelangrijke bijkomstigheid, het is natuurlijk weer niet gratis.
  Ik vind dit jammer en had juist uit deze hoek dit niet verwacht.
  Dat de commerciële tak massaal hun diensten online aanbieden, had ik verwacht, maar zoals ik zo vaak zie, niets is wat het lijkt.
  Ik wens een iedere een echt contact en ontmoeting met zichzelf toe in deze bijzondere tijd, gebruik deze kans en laat je niet verleiden door welke workshops dan ook, wij, jij en ik zijn de verandering

 5. Lieve Mirjam,
  Wauw, wat een vet gaaf artikel… Heel verhelderend, duidelijk, echt helpende in meerdere opzichten ! Super
  Ga hier zelf heel snel mee aan de slag ! Enthousiast
  Ik ben je ook al ken ik je niet, enorm dankbaar voor dit artikel en kijk uit naar zulke mooie artikelen, die mogen volgen …
  Want dit geeft positieve energie !
  Alle goede en liefde voor iedereen in deze complexiteit, zorg eerst goed voor jezelf & daarna ook voor een ander ..
  Heb jezelf en je naasten lief & wees dankbaar
  Liefs Car

 6. Wat mooi omschreven mirjam…helaas hebben nog weinig mensen het ” vertrouwen” om dit ook daadwerkelijk te doen. Laten wij daarom ons “licht” laten schijnen op diegene en hopen dat het een ommekeer in gang zet.

  Liefs Patrick

Mobiele versie afsluiten