Zoeken naar je tweelingziel

Wat ik me de laatste tijd steeds vaker afvraag is of het hele idee van een tweelingziel, tweelingstraal of een tweelingvlam, überhaupt wel bestaat als iets of iemand buiten jezelf.

Verlangen naar je tweelingziel

Er bestaat een groot verlangen naar zoiets als een tweelingziel. Artikelen over dit onderwerp worden gretig gelezen. Ik kom regelmatig in contact met mensen die menen hun tweelingziel ontmoet te hebben, deze denken kwijtgeraakt te zijn of in een onbereikbare man/vrouw gevonden te hebben. Er is veel verlangen en verdriet rondom dit thema.

Dat verlangen herken ik ook. Heb lang het gevoel gehad dat ik niet compleet was, dat ik ‘mijn andere helft’ miste. Twee keer werd dit aangeraakt door een ontmoeting die een diepe snaar van herkenning in mij raakte. Een instant herkennen, een gevoel van thuiskomen, een intense zielsverbinding. Ik had een sterk verlangen om ermee samen te smelten. Is dit mijn tweelingziel, vroeg ik mezelf dan af.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Daar heb ik het afgelopen jaar andere ideeën over gekregen. Ik ben me gaan afvragen of de vrouw/man buiten mij waarmee ik me zo verbonden voel eerder een spiegel is van mijn eigen tweelinghelft. Of dat deze tweelinghelft een onbewust deel van mij is dat ik buiten mijzelf projecteer op een ander mens.Intentie en aandacht

Tegenstellingen verenigen

Ik vraag me af of het hele idee van en het verlangen naar een tweelingziel meer te maken zou kunnen hebben met het verlangen de dualiteit binnen jezelf te ontstijgen. Of dat het misschien een aanwijzing zou kunnen zijn voor de diepe behoefte om je eigen tegenstellingen te verenigen en dat de tijd rijp is om dit proces aan te vangen.

Het hoort ook bij deze nieuwe tijd waarin we een overgang maken naar het Watermantijdperk en waarin ook relaties een andere betekenis krijgen. Als je meent je tweelingziel ontmoet te hebben kan dit je de mogelijkheid bieden je meer bewust te worden van verlangens naar innerlijke eenheid die je nu nog projecteert op een ander mens.

Bewustzijn heeft zich in de afgelopen decennia in veel mensen verruimd en ontwikkeld in de vorm van meer kennis en meer zelfbewustzijn. Daardoor zijn steeds meer mensen zich bewust van hun ego, van vrouwelijke en mannelijke energieën in hun persoon, onafhankelijk van het geslacht.Ben jij de dualiteit al voorbij?

Symbolische aanwijzingen

Als bewustzijn groeit, staat men gewoonlijk ook meer open voor het onbewuste. Via dat (collectieve) onbewuste, zoals in dromen, kunnen symbolen tot ons komen die aanwijzingen geven dat een samensmelting of synthese van mannelijke en vrouwelijke energieën ophanden is. Dromen dat je vrijt met iemand van het andere geslacht of dromen waarin sprake is van een samengaan of een geboorte van iets. Intuïtieve tekeningen maken of beelden krijgen waarin tegengestelde delen samensmelten, zijn daar ook voorbeelden van.

Het zijn symbolische aanwijzingen, geen letterlijk te nemen beelden. Het zijn aanwijzingen voor het Heilig Huwelijk dat in ieder van ons besloten ligt. Aanwijzingen krijgen betekent nog niet dat eenheid in jezelf bereikt is. Dit kan soms nog een hele tijd duren met vele omzwervingen. Het kan heel verwarrend zijn als je in de overgangsfase zit van dualiteit naar eenheid. Het is heel logisch dat je van tijd tot tijd deze verwarring projecteert op iemand buiten je en je denkt dat hij/zij diegene is waarmee of waardoor je je één voelt.

Het doel van menszijn is uiteindelijk te worden tot iemand die innerlijk één is. Los van opgelegde en aangeleerde manieren en façades over wat een vrouw of een man moet zijn. Daarvan bevrijd te worden en bovenal mens te zijn, een androgyn wezen.

Soms is het niet wat je denkt dat het is

In een eerder artikel over dit onderwerp schreef ik al eens dat er soms in de ontmoeting met een zielenliefde heel andere lessen verborgen liggen dan je in eerste instantie denkt. Dit is nog een mogelijkheid. In dit artikel onderzoek ik een mogelijkheid, ik beweer niets, ik stel hier niet dat ik de waarheid in pacht heb. Er wordt veel zinnigs en onzinnigs over het thema ‘tweelingzielen’ geschreven. Of dit artikel zinnig of onzinnig overkomt is aan jou, de lezer.

Leestip:

Aan de basis van dit artikel ligt het boek van Carl Jung, psychologie van de overdracht, Ontwikkeling tot individualisatie, Lemniscaat

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

14 REACTIES

 1. Als je een groot verlangen hebt naar een tweelingziel. Dat betekent alleen maar dat er nog veel pijn eenzaamheid en afhankelijk in je zit. In de hoop dat die tweelingziel liefde dit gaat oplossen. Tweelingziel is bedacht verzinsel, romantisch verlangen. Veel spirituele geïnteresseerden vluchten weg in sprookjes. De realiteit schud je vanzelf wakker

 2. Er zijn meerdere soorten tweelingziel. Ego en Ziel zijn eigenlijk een en worden in de baarmoeder gesplitst. Beiden zijn een, maar beiden met andere kwaliteiten. De Ziel kan niet buiten het ego, omdat het enkel via het ego Zijn ervaringen als mens kan ‘hebben’. Hoe meer ego en Ziel een worden, hoe soepeler het mogelijk gaat.

  De mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten zijn een, maar beiden anders. Dit zijn ook tweelingzielen.
  Soms, zijn tweelngzielen, de partjes als van een zonnige sinaasappel zeg maar. Dit zijn dan ontmoetingen van delen buiten jou die in totaliteit behoren tot de Overziel. Als er dan een ‘breuk’ komt (om beiden als zielengroei verder te kunnen) of iemand overlijdt, voel je je ‘geamputeerd’.

  De belangrijkste tweelingziel zit in ons Derde Oog. Hier zit schaduw- en lichtbewustzijn. Het Ik BEN. Hier komen mannelijke en vrouwelijke energie samen, de Overziel ‘sinaasappelpartjes’ en het ego – en Zielsbewustzijn. Ik BEN, is de totaliteit van DE Tweelingziel ervaring.

  Bedankt voor jouw artikel!

 3. Een heel mooi artikel Patricia! Naar mijn mening ontstaat een tweelingziel in ons collectief onbewuste zoals Carl Jung het noemde. In zijn boek ‘Man and his symbols’ noemt hij dat een mens zich soms zelfs met meerdere zielen identificeert, zoals de bosjesmannen bij wie verschillende dieren als symbolen tijdens hun dromen zijn verschenen. Een andere visie is die van de zielenreis. Zo schrijft regressie therapeut Michael Newton in zijn boek ‘Journey of souls’ over de gebeurtenissen die zijn clienten vertelden uit hun vorige levens. Dat deden zij onder invloed van een diepe hypnose.
  Zelf heb ik een paar jaar geleden een jonge vrouw ontmoet van wie ik dacht dat ze mijn tweelingziel was. Ze was 22 jaar jonger en het voelde alsof ik haar al eerder in een vorig leven had ontmoet. Die aanwijzingen kwamen via mijn dromen. Het voelde als een soort verliefdheid, maar een relatie was onmogelijk. Zij voelde niets voor me en dat was maar goed ook; ik ben ruim 30 jaar getrouwd. Ze heeft me wel wakker geschud. Nu na een paar jaar hebben we nauwelijkks meer contact en het is goed zo. Als ze toch mijn tweelingziel is, dan komen we elkaar weer tegen op onze zielenreis in een volgend leven. Of gewoon in ons collectief onbewuste…..

 4. Ik vind het fijn om artikelen te lezen over tweelingzielen. Wat ik mij wel even afvraag.. en dat is ook dan ff een vraagje.. is of dat ook mijn beste vriendin kan zijn.
  Ik ken zelf namelijk een meisje waar ik erg gek mee ben, en waar ik dus ook een speciale bant mee voel. Ik vermoed dat zij mijn tweelingstraal is, want we zijn in de grote lijnen precies hetzelfde?! Ik kijk altijd op deze site, en altijd gaat het over een partnerschap-relatie. Daardoor heb ik afgelopen zomer een tijd gedacht Gay te zijn, maar dat bleek ik toch niet te zijn. Tot ik dus gisteren een mevrouw sprak die erover prate dat zij en haar tweelingzus tweelingstralen waren..?!
  Daarom vraag ik mij nu af.. omdat ik een andere site gezien heb door die vrouw.. hoe dat precies zit in dat proces, want dat stond daar niet opjectief op op die ene site?
  Ik wil daarom.. (aangezien ik een levensvisioen heb gehad van 12 uur lang, precies een week terug).. eens weten of ik “misschien” , naast dat meisje dat ik heel goed ken, ook nog een tweelingvlam heb én een tweelingziel.. Want dat is mij in elk artiekel niet optimaal duidelijk ??
  Sorry als ik u overval, maar zo heb ik dat echt niet bedoeld, want ik wil gewoon meer verheldering en duidelijkheid in dit hele proces:
  Want 1 ben ik niet Gay, en 2 is het mij niet duidelijk of je meerdere tweelingzielen hebt of meerdere tweelingvlammen en/of maar een tweelingstraal .. Dat is voor mij nu allemaal abracadabra ??
  Kunt u mij dit alsjeblieft mailen, Patricia? .. of anders gewoon hierop bevestigen, op deze pagina.. ?
  Heel hartelijk bedankt dan alvast

  Lieve groet Siri

  • He Siri, een tweelingziel bestaat wel degelijk. Het betekent 1 ziel in 2 lichamen. Oftewel je kan maar 1 tweelingziel hebben en je tweelingziel is een geliefde. Het is de bedoeling dat als je je tweelingziel ontmoet, je na een lange reis met jezelf, uiteindelijk bij elkaar in union kunt komen, om met z’n tweetjes jullie licht te kunnen laten schijnen. Helaas wordt er over dit onderwerp ook veel geschreven door mensen die niet in deze tweelingzielenreis zitten, waardoor het eigenlijk onmogelijk is te voelen wat dit precies inhoudt.

 5. Twee zielen, één gedachte! Hahaha…
  Het is fijn om te lezen…herkenning…naar de onverklaarbare zoektocht van de tweelingziel. Het in een andere licht te kunnen waarnemen…het eigen licht.
  Een innerlijk gevoel dat al een geruime tijd een intens en toch geduldig plekje inneemt.
  Wat doet de gevonden en gedachte tweelingziel met mij…waarom is er zo’n sterke herkenning…een band die zo sterk is dat het wanneer het eindigt de wereld doet ineen storten.
  Dat grote onbegrepen verdriet heeft inzichten gebracht in een lange en slopende periode en uiteindelijk het mooiste herboren laten worden…”Wie ben ik”!
  Ik werd aangetrokken, swepted of my feet…ik nam waar in de ander! Het gevoel dat wat de ander bezit is ook in mij!
  Nu ervaar ik dat het uiterlijk vertoon van de andere persoon hoe deze zich in de buitenwereld neer zet de spiegel is van wie ik dacht te zijn of te willen worden. Het heeft mij lang op een dwaalspoor gezet.
  Voor de buitenwereld wilde ik zijn die ik innerlijk niet was. Door minderwaardigheidsgevoelens…door nooit ergens echt bij te horen…sloot ik aan bij iemand die vooraan in de fanfare loopt van de illusie…meer te zijn…beter te zijn…sterk te zijn…iemand die de touwtjes in handen heeft…en ik kijk op. Of eerder gezegd ik kijk op in het masker dat de ander mij voor houd.
  Zielsaspecten terug vinden…ben ik dit?
  Stapje voor stapje vind ik terug…die aspectjes te accepteren, dat is het “grote” werk!
  Wil ik voorin in de fanfare lopen…in de spotlight staan? Nee! Ik voel dat ik in de rust van de spotlight in mijzelf wil staan.
  Misschien ben ik voor de buitenwereld saai, geen leider voor anderen, met minder tevreden dat nu in een andere vorm vaker veel meer blijkt te zijn…leren om te gaan met die aspectjes, de liefde te voelen…totale acceptatie van wie ik dacht te zijn en vergat te voelen te zijn.
  De vlinders die ik voelde in mijn buik die mij weg lieten zweven naar de ander zijn uit liefde terug gebracht naar één vlinder.
  Die ene vlinder is ik ben…in haar cocon vindt ze haarzelf…de vader, de moeder en het kind. Thuiskomen in dit gezinnetje…laat mij voelen dat wanneer ik iets moois ontdek in een andere vlinder…ik nu de wijsheid kan delen…is het iets van buiten mij of is het in mij?
  Voor mij was de gedachte aardse tweelingziel alles dat ik dacht te willen zijn en totaal niet ben.
  Die liefde…ongelooflijke pijnlijke liefde was de spiegel voor de liefde die ik totaal onbewust niet voor hetzelf durfde te voelen.
  Vaak verruild voor de gedachte dat de ander ons spiegeld wat we denken te missen…voor mij, wat ik vergat zelf te voelen te zijn!

  Patricia bedankt voor je moedig schrijven…een andere belichting.
  Liefs Lynn

 6. Wat een fijn artikel; dat is precies zoals ik er ook over voel.
  Ik ben daar overigens wel achtergekomen via een grote liefdesverbinding die ik voelde in een relatie, na beëindiging voelde ik geen, op den duur , separatie maar het aangeraakt zijn, hervonden, eigen stukje liefde in mijn zíjn. Een heelwording!
  Ik ben zo dankbaar dat dit bewustzijn me op deze mooie manier is aangereikt; zo kan ik deze relatie koesteren zonder er enige verwachting of verlangen aan te verbinden, hij is er nog steeds in feite maar in synchroniteit en de ‘grotere heelheid’, de liefde waar wij allemaal deel van zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in