DELEN
hooggevoeligheid en zelfstandig ondernemerschap

Het aantrekken van en zoeken naar de, voor jou, juiste levenspartner
Door Inessa King Zaleski

Wat is comptabiliteit?

Overal waar ik kom, overal waar ik een lezing geef, vragen mensen me, “Wat is comptabiliteit?” Het woord zelf klinkt eenvoudig genoeg – het is zoals een deksel dat op het potje past, juist? Of juist? Wel indien het zo eenvoudig was zouden we zodra we de persoon zien die het deksel voor ons is, natuurlijk de duidelijke comptabiliteit zien en de zaak zou klaar zijn … of niet? Indien het zo eenvoudig is waarom spenderen mensen dan levens om te zoeken naar die ene speciale, gaan ze door enorme mentale pijn en dikwijls financiële uitgaven in de zoektocht? Waarom werden ontelbare boeken geschreven en ontelbare seminars gegeven, maar we zien nog altijd mensen door het leven gaan als eenzame zielen in een zee van wanhoop?

Ziel

Om comptabiliteit te begrijpen moeten we onze ziel onderzoeken. Onze ziel is extreem complex en fascinerend. We zijn het nooit beu onze zielen te onderzoeken. Voor deze discussie hoeven we niet heel diep te gaan, enkel diep genoeg om te leren wie we zijn en wat we nodig hebben om echt gelukkig te zijn. Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom ik de vraag van comptabiliteit gesteld heb en nog geen antwoord gegeven heb. Zodra we in contact zijn met onszelf en we weten wat belangrijk voor ons is, zullen we weten wie compatibel is voor ons. Klinkt eenvoudig? Ja, omdat het eenvoudig is.

Het leven is eenvoudig – we maken het kunstmatig moeilijk. Als we leren wie we zijn en wat belangrijk is in ons leven – wat echt belangrijk is en prioriteiten in de juiste orde van belangrijkheid zetten – is de rest gemakkelijk. Je gelooft niet dat het zo eenvoudig is? Wel, laat ons aan ‘t werk gaan en kijken ….

Wie ben ik?

De beste manier om over onszelf te leren is om vele vragen te stellen en echt diep binnenin te spitten voor de antwoorden. Het geheim is: hoe gedetailleerder de vraag is, des te accurater het antwoord is.

In het begin kunnen de vragen eenvoudig zijn zo als:”Wie ben ik? Wat is mijn persoonlijkheid? Wat wens ik van het leven? Wat verwacht ik van mezelf? Waar houd ik van? Waar houd ik niet van? Waar heb ik last van en waarom? Wat doe ik graag en waarom? Wat doe ik niet graag en waarom? – en vele andere vragen die vanzelf in je opkomen. Zoals je kan zien voegde ik de vraag “waarom” bij de vragen “omdat”. Om jezelf beter te begrijpen moet je je antwoorden in vragende vorm stellen.

Laat ons niet vergeten dat je bovenal aan jezelf verschuldigd bent en daarna aan de mensen die je liefhebben, om altijd positief te zijn in je gedachten. Natuurlijk weet je nu wel dat wat we over onszelf voelen we naar de wereld rondom ons projecteren en mensen merken dat van ons op. Dus … borst vooruit, kin omhoog – je bent een heerlijk persoon, geloof erin en iedereen zal er in geloven.

Laat ons teruggaan naar het doel van de vraag, Wie ben ik?

Het schijnt dat voor de meeste mensen waar ik mee werk, de beste manier is om deze enorme informatie over zichzelf te kunnen overzien, om het op te schrijven in de vorm van een tabel.

Laat ons eens kijken naar enkele beginvragen die Karen stelde:

Vraag: Wie ben ik? Antwoord:Ik ben een vrouw, een aantrekkelijke vrouw, 31 jaar oud, 1.70m lang 65 kg.
Vraag:Wat is mijn personaliteit? Antwoord: Ik heb een zachte en gevende persoonlijkheid soms koppig. Waarom?: Omdat ik graag altijd gelijk heb en er niet van houd dat mensen me zeggen wat ik doen moet.
Vraag: Wat wil ik van het leven? Antwoord: Ik wil succesvol zijn, geliefd, verzorgd, bewonderd en een echtgenoot en kinderen hebben. Waarom?: Indien ik succesvol ben, er voor me gezorgd wordt en ik bewonderd word, zal ik me goed over mezelf voelen en er is mij aangeleerd dat een echtgenoot en kind nodig zijn voor een vrouw om compleet en gelukkig te zijn.
Vraag: Wat verwacht ik van mezelf? Antwoord?: Om een goede echtgenote en moeder te zijn, om te zorgen voor mijn familie en een goed persoon te zijn. Waarom?: Ik ontdek dat dat van mij verwacht wordt.

Als je jezelf deze vragen stelt en nog andere, heb je een beter begrip van jezelf als individu.

Nu ben je klaar om verder te gaan naar onze volgende afdeling: “Nadat ik ontdekt heb wie ik ben, wens ik door te gaan op deze manier? Houd ik van mezelf op deze manier?”

Zelf opwaardering en waardering

De vragen komen weer binnen. Houd ik van mezelf zoals ik ben? Sommige mensen merken dat ze een hoop veranderingen moeten aanbrengen en sommigen merken dat ze perfect zijn – er zijn geen veranderingen of oordelen nodig. Waarom beslis je niet zelf wat jij denkt dat goed voor je is en daarna zijn er spijtbetuigingen en verontschuldigingen nodig. Het geheim – en het is geen geheim als je erover nadenkt – is dat we ons zelf in de weg zitten met onze twijfel over onszelf en onze bekwaamheden. Zodra we onszelf onderzoeken en besluiten dat wat we zien goed is, zullen we zelfverzekerder zijn en vertrouwen hebben in onszelf. En dat is precies wat we willen, is het niet? Hoe eerder we ons onze prachtige bekwaamheden realiseren en ze waarderen, des te beter. Elk van ons is een prachtig en uniek wezen. Lang leven het verschil. Wees trots op jezelf, weet je nog? Kin omhoog, borst vooruit, schouders achteruit en adem met diepe teugen in.

Nu ben je klaar voor de volgende stap. Laat eens zien, wat zou dat kunnen zijn? Nadat je geëvalueerd en geanalyseerd hebt wie je bent, is het nu misschien tijd om na te denken over wie de juiste persoon voor je zou kunnen zijn. Dat is waar dit artikel over gaat, is het niet? Nou, ja en nee. Allereerst, wilde ik zelfwaardering en zelfwaarde vaststellen, denk eraan, indien je niet van jezelf houdt en jezelf respecteert doet niemand het. Je moet deze stap bereiken om verder te kunnen, hoger en hoger op de trappen van het leven.

Wie is de juiste persoon voor mij?

Wel, nadat je weet wie je bent en wat je graag wilt en wat niet en in volgorde van belangrijkheid zou dit een eitje moeten zijn. Laat ons eens nadenken. Wat is het eerste dat ons opvalt als we een persoon zien? Het is natuurlijk hun uiterlijke verschijning. Neem een ogenblik om na te denken hoe belangrijk uiterlijke verschijning voor je is. Zou je eerder iemand naast je willen hebben die mooi is, waarbij je misschien een compromis moet maken – in karakter of intelligentie, of beiden? Op een schaal van 1 tot 10, waarbij 10 het belangrijkste is, kies een nummer dat wat je het belangrijkst vindt weerspiegelt. Een nummer 10 betekent dat uiterlijke verschijning het enige is dat van belang is voor je in een partner en de rest niet. Wees volledig eerlijk tegen jezelf – schrijf niet op wat je verlangt, schrijf op wat belangrijk voor je is om gelukkig te zijn … wat je nodig hebt.

Ik ga niet voorbij aan het feit dat er vele mooie mensen zijn met prachtige persoonlijkheden en dat ze bij je passen, dat is niet van belang op dit ogenblik. Stel je een stervende man voor, 10 dagen verdwaald in de woestijn. Hij moet water hebben om te overleven – alle andere vloeistoffen (thee, vruchtensap…) zijn mogelijk maar niet nodig. Hetzelfde geldt voor deze vraag. Laten we dit in een tabel zetten om de vragen te rangschikken en het te bekijken als een volledig beeld van ons verlangen.

Vraag: Uiterlijke verschijning/schoonheid

Volgorde van belangrijkheid:…………….. Waarom?……………….

Vraag: Gevoel voor humor

Volgorde van belangrijkheid:………………Waarom?……………….

Vraag: Reacties onder stress

Volgorde van belangrijkheid:……………….Waarom?………………

Vraag: Toewijding

Volgorde van belangrijkheid:……………….Waarom?………………

Vraag: Gedeelde hobby’s

Volgorde van belangrijkheid:……………….Waarom?………………

Indien je mijn advies gevolgd hebt en het niveau van belangrijkheid geëvalueerd hebt door elke vraag te bekijken alsof deze op zichzelf staat, heb je nu een goed idee over de persoon die je denkt die bij je past. Je hebt vastgesteld wat belangrijk is en wat een optie. Zodra dit alles duidelijk is ben je klaar! Dat is waar je op gewacht hebt niet?

Hoe zorg je ervoor dat je die speciale persoon ontmoet?

Eén van de eerste vragen die iedereen me stelt is: Wat is een goede plaats om iemand te ontmoeten? Ik heb altijd hetzelfde antwoord – overal. Ja, overal – beperk jezelf alsjeblieft niet tot een bepaalde plaats. Goede plaatsen zijn overal: in het park als je met je hond wandelt, op strat als je ‘s morgens jogt, in een supermarkt. Laat je ogen rondgaan van je winkellijstje naar een interessant gezicht dat je ziet vanuit je ooghoeken. Het kan bij een voetbalspel, in de achtertuin van je buren, of op een feestje voor de trouwdag van je vrienden – overal en nergens.

Een goede vriend van mij ontmoette haar levenspartner door een taxichauffeur die ze op een avond gebruikte! Nadat ze vertelde dat ze uitkeek naar een goede man voor zichzelf, bood hij haar het telefoonnummer van zijn beste vriend aan – en verklaarde haar wat een prachtige man hij is. Zij belde hem en de rest kunt u raden.

Je zal het met mij eens zijn dat we meestal, overal waar we zijn, omgeven zijn met mensen – waarom behandelen we ze niet als mogelijke partners? Eigenlijk als je ze niet als mogelijke partners behandelt beperk je jezelf enorm in je mogelijkheden zonder je er zelfs bewust van te zijn. Nu zijn we het erover eens dat iedere nieuwe persoon die je ziet een potentiële partner is. Maar wat met al de andere mensen die je reeds kent? Wat denk je van de mondhygiënist bij de tandarts, de postbode, of de buur in 3A? Er is een goede kans dat je reeds je partner kent, maar nooit over die persoon op die manier dacht – je gaf het nooit een kans. De enige raad hier is een open geest. Zodra je je geest opent voor je omgeving zal je je realiseren dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

Veel mensen vertelden me dat de eerste stap de moeilijkste was – het benaderen van de persoon. Laat ons dit eens onderzoeken, waarom is het zo moeilijk? Misschien is er angst om afwijzing? “Nee” horen is altijd een schok. Ik ben het ermee eens dat het niet prettig is om iemand te ontmoeten met zo’n antwoord op je openheid. Maar misschien was het antwoord zo koud omdat de persoon een abrupte aanval in zijn domein ontdekte en reageerde met een instinct van bescherming. Wat denk je van een zachte aanpak en enkel een vlot gesprek met deze persoon in plaats van een onmiddellijke uitnodiging voor iets dat een fysiek antwoord vraagt?

Ron ging winkelen in zijn favoriete supermarkt toen hij haar ontdekte bij het fruit. Hij werd aangetrokken tot deze vrouw als door een magneet. Traag bewegend, plaatste hij zichzelf naast haar terwijl zij appels pakte. Ron zei dat de appels er vers en perfect uitzagen voor appeltaart, zijn favoriet. Irene was het ermee eens en zei dat zij vrienden had voor een feestje en dat zij een interessant hoofdgerecht met appelen ging proberen. Ze praatten een beetje (contact leggen) en Irene besloot om hem uit te nodigen op haar feestje (niet-bedreigende situatie). Ron bood aan om zelfgemaakte appeltaart mee te brengen. Ik kan niet genoeg het feit benadrukken dat om met het andere geslacht te praten je op je gemak, ontspannen en je lekker moet voelen. Anders zal je verlamd zijn door angst.

Bij het aanknopen van relaties zijn er een paar richtlijnen te volgen:

Wees positief: Bovenal, wees altijd positief – weet je nog? Op deze manier kom je over als een positief persoon in de ogen van je afspraak. Spreek nooit slecht over je vorige relatie. – de schuld ligt bij jou, niet bij je ex.

Kleed je overeenkomstig: Als je naar een afspraak gaat, kleed je overeenkomstig. Zoek uit de kleedcode is waar je naar toe gaat. Kleed je gemakkelijk en in kleren die niet beperken, je weet nooit of je gevraagd wordt te dansen! Waar je ook naartoe gaat, kleed je altijd een beetje beter dan de gevraagde norm, dit is een goede indicatie van verfijning. Hoe meer aandacht je aan je kleding besteedt hoe meer respect je toont voor je afspraak.

Kom op tijd: Kom 5 minuten te vroeg, dit geeft je tijd om te zitten, ontspannen en je gedachten bijeen te rapen voor een prettig en onspannen afspraakje.

Blijf kalm en ontspannen: Gespannenheid is zichtbaar in je lichaamstaal en spraak en zal opgemerkt worden door je afspraak.

Ik raad ook aan om geen angst uit te stralen – klink niet alsof deze persoon je laatste levenshoop is. Misschien is het in het begin flatterend maar niemand wenst volledig verantwoordelijk te zijn voor jouw leven. Het klinkt wanhopig en weinig mensen wensen zich te associëren met wanhopige mensen. Mensen die een verbinding met wanhopige mensen zoeken hebben zelf hulp nodig. Veel mensen die verliefd worden geven alles van zichzelf aan het onderwerp van hun liefde en vergeten zichzelf in het proces. Ze verliezen hun identiteit en verliezen het gevoel van wie ze zijn, het is als springen in een diepe zee zonder te onthouden waar er land ligt. Ze laten zichzelf wegdragen door de stroom. Denk eraan, je geliefde werd verliefd op jou zoals je was toen je hem ontmoette – indien je jezelf aan deze persoon verliest, wat is er dan nog over om lief te hebben? Vergeet je hobby’s niet, vergeet je vrienden niet, en, lieve god, vergeet niet om tijd te nemen voor jezelf en jezelf te ontwikkelen. Je geliefde zal je erom respecteren. Waarschuwing: indien je geliefde niet wil dat je tijd hebt voor jezelf of je tracht te beperken – let dan op – dit kan een bezitterige beslaglegging zijn.

MOET MIJN GELIEFDE AL MIJN NODEN KUNNEN BEVREDIGEN?

Niemand kan alle verlangens, noden en wensen vervullen, denk daaraan. Indien je geliefde daar naar toe schijnt te gaan, spreek daar dan over – laat het komen tot het punt van geen terugkeer mogelijk.

Ik stel nog iets anders voor dat ik altijd herhaal in mijn counseling: eerlijkheid. Blijf alsjeblieft eerlijk naar jezelf en met je geliefde gedurende de relatie. Je geliefde zal je erom respecteren, en je zal jezelf respecteren. Mensen horen graag wat je echt van hen denkt, en het helpt om hun gedrag goed te houden. Als ik zeg, wees eerlijk, betekent het niet al wat in je gedachten komt zonder er over na te denken.

Een ander belangrijk ding, ik weet dat je het reeds veel keren hoorde, is meditatie. Meditatie zal je enorm helpen gedurende je zoektocht en verder. Het zal je helpen communiceren met je onderbewuste geest en helpt je een betere controle te hebben over lichaam en geest. Je zal heel snel voordeel hebben van een dagelijkse meditatie.

Dit zijn de basis begrippen om een partner aan te trekken. Ik wens je veel goeds bij je zoeken.

10 REACTIES

 1. Vooral de tweede helft klinkt als tips bij een zoektocht .
  (zoeken & verliefd zijn & verwachtingen : zit je niet in je kracht )

  Volgens mij , moeten we juist dat zoeken (= niet compleet voelen ) loslaten .

  Als je echt in kracht komt / je eigen compleet voelt

  Dat je dan dus wel als een magneet tegen elkaar aan loopt .

  Of zogauw je het niet meer zoekt of mist : is het er .

  • Marco,
   Helemaal waar.
   Er valt niets te zoeken.
   Wat iemand zoekt zit al in jezelf.
   Als iemand zoekt en het niet vindt, zoekt-ie in de verkeerde richting.

   🙂

 2. Het leven is eenvoudig – we maken het kunstmatig moeilijk

  Inderdaad!
  En daarom ontstaan relaties vanzelf.
  Je hoeft er geen moeite voor te doen.
  Je hoeft jezelf er niet voor in bochten te wringen.

  Gewoon je zelf zijn is genoeg.

 3. Welkom gelukschenkende liefde, jij bent de geneesheer van al onze kwalen. Uit Rumi. Een relatie willen kan je niet met je hersens alleen bewerken, wie er bij jouw past enz enz, want dit is een herkenning vanuit de ziel. Zoeken werkt alleen maar frusterend zie ik om mij heen. Dat voelt geforceerd en de ander voelt dat. Spontaan zijn en gl with the flow. Al weet je wie je zelf bent, als iemand op je pad komt die je raakt, dan wil je daar iets van leren. Als er liefde is en respect kan je altijd verder. Angsten onder controle houden werkt niet. Laat ze zien, stel je kwetsbaar op , vooral naar jezelf toe, en wees gewoon wie jij bent. Laat de ander zijn die hij/zij is. En vergeet nooit dat uiteindelijk de belangrijkste relatie die je hebt, die met jeZelf is.

 4. Het lijkt allemaal zo makkelijk de wijze waarop het verteld wordt.
  Het is namelijk zo, door verliefdheid kan je verblind worden en later
  Pas bemerken dat het allemaal niet is wat je dacht te vinden.
  Humor vindt ik heel erg belangrijk.
  Als er niet gelachen wordt dan is er weinig aan.
  En heel belangrijk is zeker dat je zelf weet wie je ben en waar je staat.
  Ik heb al zoveel meegemaakt dat sommige vrouwen die een relatie hebben
  Of hadden en totaal geen eigen mening hadden.
  Wat hun man zegt is de waarheid, ze denken niet zelf, nee er wordt voor hun gedacht.
  Vreselijk , niet eens je eigen baas zijn, en je eigen ik zo te verliezen.
  Als het werkelijk iemand is die van je houd zoals je bent, respecteerd hij je , ook
  Al spreek je niet altijd de zelfde taal.
  Ook een eigen leven blijven lijden is zeker voor mij belangrijk.
  Maar blijven ontwikkelen en elkaar aanvullen, dat is mooi vindt ik.
  Ik ben heel lang samen in een relatie. De ups en downs heb ik zeker gehad.
  Je leer er weer van en je partner ook.
  Maar mijn eigen identiteit blijven behouden vindt ik toch het aller belangrijkste.
  Mijn man heeft daar ook de ruimte voor gegeven.
  Want weten wie je ben, Liefde voelen voor jezelf is eigelijk het aller aller
  Belangrijkste , des te meer liefde je ook aan een ander kan schenken.

  Het leven is mooi maar je moet er elke dag aan werken.

  • @Jannie, “Het leven is mooi maar je moet er elke dag aan werken.”

   Ik ben blij Jannie dat jij elke dag er aan werkt om het leven mooi te maken.

   Dankzij jou hoef ik dus niets te doen om het leven als mooi te ervaren.

   Ik plaag maar een beetje hoor en dat enkel omdat ik waarschijnlijk meer van je hou dan jij van jezelf.

   Een mens hoeft enkel liefde naar zichzelf te schenken.

   En als die liefde werkelijk voldaan is dan gaat tie als vanzelf overstromen naar ‘de ander’.

   Dan voelt dat niet meer als ‘de ander’ of ‘een schenken’.

   Moest dat nou weer Aart, ga toch eens die levenspartner voor je zoeken.

   Aart, dat gaan we de wereld toch niet aandoen.

   Het leven is MOOI, je moet enkel alle voorkeursbrilletjes hebben afgezet omdat direct elke milliseconde zo te ervaren.

   Ik ga mijn bril eens opzetten en mijn tanden eens zoeken en in doen en dan op zoek naar mijn ene been en dan met het goede het nest eens uit.

   Daar zou een ware levenspartner toch wel zijn/haar nut hebben.

   Amen.

    • @Aart, niet zo hard voor jezelf Aart.

     Benader jezelf nou eens met mededogen en onvoorwaardelijke Liefde.

     Precies, daar zocht ik nou een levenspartner voor.

     Neen, ik ben al gezegend dat ik een lat-reLATie met mezelf heb.

     En nou wil ik je vandaag niet meer lezen, in je hok.

  • @Jannie,

   Aart.

   En ik maar denken dat ik alles aan een ander moest schenken.
   Ik wou aan de Sint al om een andere ik vragen.
   Ik lees dus als ik voldaan ben gaat tie overstromen naar de ander.
   Laat die ander nou niet kunnen zwemmen. oeps hij kan verzuipen.
   dan verzuipt hij maar. Eerst ikke ik ben de belangrijkste.
   Ik heb de aartse boodschap begrepen.

 5. Is het synchroon komen met het universum niet ook een hele belangrijke stap bij het vinden van een ware partner?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in