Zuiveren van energie in je huis & praktijk

Alles is energie, ook je gedachten! Vandaar dat het zo belangrijk is om de energie zuiver te houden met een zo hoog mogelijke frequentie. Leven in een hogere en een zuivere omgevings-frequentie zal je meer fijne energie en gedachten geven dan een lagere frequentie. Dat zuiveren kan o.a. heel gemakkelijk met de kracht van de intentie. Met andere woorden; Visualisatie en Gedachten-Kracht.

Visualiseren is het sturen van je gedachten in een bepaalde richting door beeldvorming. Ik noem dat Gedachten-Kracht omdat je zelf bepaalt wat je denkt en vervolgens daarmee alles stuurt. Het werkt super! De kracht van je gedachten…wees je er bewust van en zorg dus dat je het op de juiste manier inzet.

Er is wetenschappelijk bewezen dat uiteindelijk je hersenen niet weten of je iets werkelijk hebt gezien/meegemaakt, of hebt gevisualiseerd. Dat onderscheid kunnen je hersenen niet maken. Bijzonder toch?!
Je kunt visualisatie, de kracht van je gedachten, op verschillende manieren inzetten. Hierbij geef ik je een manier om jezelf en je omgeving in de energie te reinigen en daarmee in frequentie te verhogen.

Begin-oefening

Zuiveren-van-energie-2Je begint met een aardingsoefening. In het kort hierbij de stappen op een rijtje; TIP Lees de oefening eerst goed door of doe het samen met iemand die het rustig aan je voorleest.

 1. – Adem rustig in en uit in je eigen tempo. Sluit je ogen.
 2. – Je voelt je steeds meer ontspannen worden doordat je ademhaling steeds rustiger wordt.
 3. – Je focust je op je voeten, je visualiseert dat daar lichtstralen uit groeien, diep de aarde in.
 4. – Bij elke uitademing verlaat vanzelf alle overtollige energie je lichaam via deze lichtstralen. Alle energie van jezelf en van anderen waar jij niets meer aan hebt, stroomt weg via deze lichtstralen de aarde in.
 5. – Doe dat een paar ademhalingen…
 6. – Voel hoe alleen dat je al verlicht. Alle zwaarte verdwijnt in de aarde.
 7. – Daarna neem je via die lichtstralen de krachtige, zuivere aarde energie in je op via je voeten, langzaam naar boven tot aan je buik.
 8. Zodra dat stroomt, focus je je op je kruinchakra.
 9. – Je opent je kruin zodat de universele energie je lichaam in kan stromen.
 10. – Die stroomt via je kruin, je hoofd, je schouders, langs je armen, je lichaam in, tot in je buik.

In je buik vermengt de universele energie zich met de aarde energie. Daar wordt de energie groter omdat het stroomt. Heel je lichaam stroomt nu door met deze energie. Ook gaat deze energie je aura in.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
 • – Voel hoe je aura zich vult met deze gemengde, zuivere energie. En voel hoe groot of klein je aura is. Het kan voelen alsof er een grote cocon om je heen is. Neem je ruimte in! Wil je een groter aura? Visualiseer deze cocon dan groter!
  Wil je een kleiner aura? Visualiseer deze dan kleiner.
 • – Visualiseer een zuiver-wit licht om je aura heen. Alsof je in een witte cocon staat. Je staat nu volledig in je eigen energie. De combinatie van zuivere aarde / universele energie stroomt door je heen. Voel hoe dat voelt! Voel hoe schoon je bent qua energie!

Je staat nu in je eigen energie.

Echt zo bijzonder, het werkt zo goed! Je zult merken dat de energie-uitwisseling van andere mensen niet meer zoveel invloed op je heeft zodra je dit hebt gedaan. Minder onverklaarbaar moe, emotioneel, hoofdpijn, en minder onduidelijke gevoelens…

Wanneer je dit nog nooit hebt gedaan, en vanaf nu regelmatig wel gaat doen, zal je veel vooruitgang ervaren in hoe je je voelt. Doe het dan ook met name in het begin lekker vaak! In principe hoeft het maar weinig tijd te kosten.

Je huis / praktijkruimte ‘schoonmaken’

Contact met GodJe huis kun je op dezelfde manier schoonmaken, met dezelfde visualisatie.

 1. – Visualiseer lichtstralen onder je huis en een energetische opening op het hoogste punt van je huis.
 2. – Laat de universele, schone energie je huis binnenstromen via de energetische opening en je laat alle overtollige energie wegstromen via de lichtstralen de grond in.
 3. – Scan in gedachten van boven naar beneden, kamer voor kamer af.
 4. – Visualiseer uiteindelijk een cocon van wit licht om je huis heen.

Regelmatig doen

Doe deze oefening zo vaak als je wilt of voelt dat het nodig is. Het ligt eraan of je in een flat woont, een (heel oud?)rijtjeshuis, een vrijstaande woning, of dat er vaak andere mensen in je huis zijn… Energie stroomt altijd door.
Heb jij een praktijkruimte?
Dan is het belangrijk dat je heel regelmatig je ruimte energetisch zuivert. Ik doe het bijvoorbeeld áltijd na een workshopdag.

Woon je op 12 hoog in een flat? Visualiseer dan dat je de oude energie via de regenpijpen en lichtstralen weg laat stromen.

De grote schoonmaak

Letterlijk en figuurlijk alles reinigen in 3 stappen;
Je kunt een combinatie maken om je huis eens een keer heel erg goed te reinigen, een heel grote aanrader om het nieuwe jaar mee te beginnen!

1) Maak je huis schoon met een heerlijk sopje eventueel met etherische oliën erin. Ruim al je rotzooi in huis en je kasten eens lekker op en geef en gooi weg wat je niet meer gebruikt. Open alle ramen en deuren. Doortochten is niet alleen goed voor frisse nieuwe lucht in huis, ook oude energie gaat naar buiten.Zuiveren-van-energie-3

2) Wanneer je het lekker vind ruiken kun je daarna als extraatje veel wierook en/of witte salie branden in alle kamers van je huis. (graag zonder kinderen in huis), na een uurtje alle ramen nog een keertje open zetten….en alles door laten waaien zodat alle rook weer verdwenen is.

3) Doe de oefening energetisch reinigen op je gemak nadat je de twee eerste stappen hebt gedaan.

Je huis en jij zelf hebben zéker een andere frequentie na al deze acties….het zal veel leger, fijner en lichter voelen…. Dit is echt een aanrader! Misschien is het zelfs fijn om het een paar keer in korte tijd te doen. Maar dan alleen stap 2 en 3. Blijf op je gevoel afgaan.

Vraag tips over wierook en witte salie bij een new-age winkel bij jou in de buurt. Succes!!! Ik wens je zowel materieel als energetisch een schoon huis.

Lieve groet, Esther Buijs

Heb je aanvullingen of vragen over dit stuk? Ik lees het graag in een reactie onder dit bericht.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

 1. Bedankt Esther, heel duidelijk verhaal al die ik het meeste al heel vaak! Laatst was een vriendin met haar dochter op bezoek en hadden er wat emotionele dingen gespeeld in huis, het leek net of mijn leven in duigen lag. De kinderen waren aan het spelen in de slaapkamer, toen ik daar kwam kijken hadden ze met niks gespeeld maar alles uit de kasten getrokken de vloer was bezaaid met speelgoed. De kinderen wisten heel goed hoe ik mij voelde, en blijkbaar het huis ook. Het was een grote puinhoop. Daarna heb ik snel mijn huis gereinigd. Je zegt in je verhaal geen kinderen in huis als je wierook brand waarom is dat? Dank voor je duidelijke verhaal Gr Janneke

 2. Bedankt Esther, voor deze geweldige tips.✨

  Voor in huis lijkt het mij zeker handig.
  Wat betreft energie van andere mensen, waar ik geen behoeften aan heb
  op bepaalde momenten. daar heb ik zo mijn eigen methodes voor.
  Gisteren was het ontzettend druk in de supermarkt.maar ik sluit mij af voor
  alle drukte. ik mag zeggen dat dat mij goed afging. misschien lijk ik wel een zombie.
  Dat kan mij eigenlijk niet schelen wat een ander dan denkt.
  Zo doe ik dat in de drukste winkels. ideaal is dat.

  Esther schitterende dagen, en een gezond 2016.

  Warme groeten Jannie.❤️